• DOLAR 32.443
  • EURO 35.668
  • ALTIN 2323.14
  • ...

Hani ümmetin suskunluğunu Rabbine şikâyet ederek ayrılmıştın ya aramızdan. Hiç mi hiç unutamadık bunu, hepimizin hafızasının ta derinliklerine kaydolmuştu. O nasıl bir ayrılış, o nasıl bir sitemdi biliyor musun ey üstad? Bu sitemin, bu şikâyetin altında ezilivermişti bütün Müslümanlar.

Ve ardından şehadet şerbetini içerek noktalamıştın mücadele dolu ömrünü, zindan dolu, çile dolu ömrünü. Tekerlekli sandalyeyle özdeşleşen bir mücahittin sen. Şaşırtmıştın, başlarını önlerine eğdirmiştin bütün bir İslam âleminin.

Elleri ayakları sapasağlam yerinde duran Müslümanlar kendilerinden utanıvermişlerdi sana bakarak. Allah`a karşı nasıl hesap vereceklerini düşünerek büyük bir korkuya kapılmışlardı. O gün bugündür hiç unutmadılar seni ve senin son sözlerini.

Ve müjdeler olsun üstad, ümmet Kudüs için nihayet suskunluğunu bozmuş durumda. Ümmet konuşmaya başlamış, söyleyeceği ne varsa hem de en üst perdeden söylemeye başlamıştır artık.

Minberlerden, mihraplardan hep Kudüs konuşuluyor şimdi. Camilerde, cumalarda, caddelerde, meydanlarda durmadan senin davan anlatılıyor şimdi.

Müjdeler olsun intifadanın rehberi, rahat uyuyasın mezarında. En büyük genel kurullar senin aziz davanı dillendiriyor bugün. Rabbim bir daha unutturmasın, Rabbim yarım bıraktırmasın, devamını getirsin ve zaferle neticelendirsin!

Senin de şahitlik ettiğin gibi gerçekten susmuştu bütün bir ümmet. Ümmetin âlimleri susmuştu, ağzına bakılanlar, gözüne bakılanlar susmuşlardı hep.

Hatta senden sonra suskunluktan da öte gidenler olmuş, ihanet etmişler, satmışlardı senin aziz davanı, kutsal şehrini, mukaddes kıblemizi ve mabedimizi. Siyonistlerle pazarlık masasına oturmuşlardı.

Şimdi birazcık olsun rahat uyu, suskun ümmet şimdi ayakta. Hem de bütün bir dünyayı ayağa kaldırmış durumda.

Rahat uyu, Kudüs bizi birleştirdi, Kudüs`ten daha öncelikli bir derdimiz, bir meselemiz yok bugün. Rabbim her daim böyle eylesin, küçük meseleler içinde boğmasın bizi.

Suskunluğunu bozan bu ümmet hem sadece Filistin için değil belki yeryüzünün bütün mazlumları için suskunluğunu bozmuş ve ayağa kalkmıştır inşaallah.