• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...

Fecr suresinin hemen başında kendisine yemin edilen on geceye girmiş bulunuyoruz.

İçinde bulunduğumuz zilhicce ayının ilk günlerinin en büyük özelliği nedir biliyor musunuz? Allah Teala'nın adının yüceltilmesidir. Hem yaşadığımız mekânlarda, hem de Hac ibadetini yerine getirdiğimiz mekânlarda.  

Gerçi Müslümanlar olarak bütün zamanlarda Rabbimizin adını yüceltmeye çalışırız, bununla mükellefiz, fakat içinde bulunduğumuz şu günlerin en bariz özelliği, Rabbimizin adını tekbirlerle, tehlillerle yüceltmektir. Keseceğimiz kurbanlarla Rabbimizin ismini yücelteceğiz, Rabbimizin adını zikrederek, yüksek sesle tekbirler getirerek kurbanlarımızı keseceğiz.

Bu olayı daha iyi anlayabilmek için zıddından yaklaşalım; Biliyorsunuz Kitabımızda eti yenilmesi haram olan hayvanlar sayılırken ‘Vemâ ühille liğayrillah-Allah'tan başkası adına kesilenler` buyurulur. Ühille demek, sesin yükseltilmesi demektir. Yani bir hayvanın kesimi esnasında Allah'tan başkasının adının yükseltilmesi, anılması, yüceltilmesi demektir ki bu haramdır.

 Arefe günü sabah namazından başlayarak dördüncü gün ikindiye kadar her farzın sonunda yüksek sesle Teşrik Tekbirlerimizle Rabbimizin adını yüceltiriz. Sabah evimizden çıkıp bayram namazına giderken yüksek sesle tekbirler getiririz. Kılacağımız bayram namazının içi zaten tekbirlerle doludur. Bayramı yaşarken Müslümanlar olarak işin bu yönünü asla unutmamalıyız, başka hiçbir şeyi bunun önüne geçirmemeliyiz.

Şu günlerde milyonlarca müminin ifa etmekte olduğu hac ibadetine gelince; dikkat ederseniz, ihrama girip "lebbeyk" diye başladığımız andan itibaren sonuna kadar haccın bütün unsurları Rabbimizin adını tekbir etmekten, tehlil etmekten, yüceltmekten ibarettir, işin özü budur.

İblisin Kurbanı engelleme fedaileri

Unutmayalım bu arada Allah Teala'nın adının yüceltilmesinden rahatsız olan İblis ve dostları da görevlerinin başında olacaklar. Allah'ın nurunu söndürmek için seferber olacaklar.

Zaten iblis ta ezelde başlamıştı Kurban'ı engelleme ve çarpıtma işine. Hz. İsmail'e musallat olarak, Hz. Hacer'e musallat olarak başlamıştı ve bugün de bunu sürdürmektedir. Fedailerine şimdiden gerekli talimatlarını vermiştir:

"Kurbanı önlemek, engellemek için elinizden ne geliyorsa yapın. Kurban yerine bedelinin bağışlanmasının daha iyi olacağını tartışmaya açın, bu istikamette fetva verecek belamlar bulun!"

"Kurban fiyatlarının bu sene çok yüksek olacağını, geçen yılın iki katı olacağını yayın ve böylece insanları ta baştan vazgeçirmeye çalışın!"

"Sahiplerinden kaçan büyükbaş hayvanları ve bunların kovalamacasını, bu arada meydana gelecek olumsuzlukları, kazaları mutlaka görüntüleyin ve ekranlara yansıtın."

"Kesim esnasında ne kadar kötü görüntü varsa mutlaka yakalayın, beceriksiz ve acı veren kesimleri mutlaka tespit edin."

"Kurban denilince insanların aklına sadece kan gelsin, onun için ne kadar kan gösterirseniz, ne kadar çırpınan hayvan gösterirseniz o kadar önemlidir."

"Bu arada hastane ve sağlık ocaklarında nöbet tutun, elini kolunu kesen kim varsa görüntüleyin!"

"Kurban kesiminden dolayı çevrenin kirlendiğini göstermeye çalışın, bu arada Avrupalı yetkililerle röportajlar yapın!"

"Kısacası, Müslümanlara bayramlarını zehir edin, özünden ve maksadından saptırın."

Evet, İblis'in muhabir fedailerinin nasıl çalıştıklarına hepiniz şahitlik ediyorsunuz öyle değil mi?

Fakat hiç moralinizi bozmayın. Allah'ın izniyle her şey daha güzel olacaktır ve olmaktadır. İblis ve dostlarının arzularının aksine, bu günler baştan sona Allah Teala'nın adının daha da yücelmesine, Müslümanların birbirleriyle daha fazla kenetlenmesine, İslam'ın nurunun her geçen gün daha fazla yayılmasına vesile olacaktır.