• DOLAR 32.371
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.29
  • ...

Yaklaşan 15 Temmuz dolayısıyla darbe girişimi etrafında düşündüklerimizi dile getirmeyi sürdüreceğiz.

Zaman geçtikçe bu olayın ülke tarihindeki önemini daha iyi anlayacağız.

Şimdi bu işin bir numaralı faillerini ve gerçekleştirmek istedikleri hedefleri, bu hedeflerinden ne kadar geri adım atıp atmadıklarını görmeye çalışalım.

Tepeden tırnağa ülkeyi ele geçirmeye, yönetime el koymaya kilitlenmiş olan FETÖ örgütünün başarısızlığa uğradıktan sonra artık bundan vaz geçtiğine, bunu bir suç olarak kabullendiğine inanıyor musunuz? Yani hedeflerinden vaz geçtiklerini, bundan sonra başka şeyler üzerinde yoğunlaşacaklarını söyleyebilir misiniz?

Bizim görebildiğimiz kadarıyla FETÖ örgütü imanın şartlarına inandıkları gibi bir gün her şeyi ele geçireceklerine, ufak tefek bazı yanlışlıklardan şimdilik bu fırsatı kaçırdıklarına inanmaktadırlar.

Çünkü onların dış destekçileri hedeflerinden vaz geçmiş değiller ki. Hangisi Türkiye`yi bugünkü haliyle kabullenir ki? Sırasıyla ele alalım isterseniz:

15 Temmuz darbe girişimini desteklediğinde asla tereddüt olmayan, sadece darbecileri değil bilumum Türkiye karşıtlarını bağrına basan Avrupa Birliği artık bu işten vaz geçmiştir diyebilir misiniz?

Sadece geri plandaki darbe destekçisi değil bizzat işin başında olduğunu açıkça gördüğümüz Amerika bu durum ortaya çıkınca utanmıştır, özür dilemiştir, geri adım atmış, Türkiye`yi bu haliyle kabullenmiştir diyebilir miyiz?

Böyle olmadığı gibi hedefine ulaşmak için yeni hamlelere gerek görmüş, Türkiye`yi Körfezden de kuşatmıştır. Yani her şeye karışan böyle bir Türkiye`ye asla tahammülleri yoktur, ne edip edip önü alınmalıdır.

Başta Mısır olmak üzere Körfezdeki Kralların hiç birisi bugünkü Türkiye`yi istememektedirler.

Siz buna bir de dışarıyla paralel hareket eden içerdekileri ilave edin. Bunların hangisi Türkiye`ye diz çöktürme hedefinden vaz geçmiştir?

Peki, hedeflerinden asla vazgeçmeyen ve ülkeyi dört bir yandan kuşatan bunca güç karşısında Türkiye mi vaz geçecek?

Bu açıdan baktığımızda 15 Temmuzcular yekvücut olarak bir tek adım bile geri adım atmadan darbelerini ve hamlelerini kesintisiz bir şekilde sürdürmektedir.

Şimdi kendi kendinizi şöyle bir yoklayın; Darbecilerin egemen olduğu, emperyalizmin diz çöktürdüğü bir Türkiye`yi ne kadar kabullenebiliyorsunuz?

Çok çetin bir dönemden geçtiğimizin farkındayız.