• DOLAR 32.603
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2497.306
  • ...

Konuya girmeden önce çırpına çırpına can veren masum yavruları sarin gazıyla öldüren katil Eset rejimini şiddetle lanetliyorum.

Gelelim İzmir`den denize dökme meselesine.

Bana göre CHP aslında başka bir şey söylemek istedi fakat sürçü lisan etti ve yanlışlıkla “referandumda evet diyenleri İzmir`den denize dökeceklerini” söylediler. Baykal efendi de “eğer hayır çıkarsa yunanı İzmir`den denize dökmüş gibi sevineceğim” dedi. Bugünlerde siyasetin gündeminde hep bu sözler var.

Kendileri de biliyor ki burada bir yanlışlık var, hem de bir kaç yanlışlık.

Birincisi; Yunan`ı denize dökme diye bir olay yoktur tarihte. İkincisi, böyle bir olay varsa bile bu CHP`den öncedir yani bu işin içinde CHP`lilerin olma ihtimali yoktur.

Fakat CHP`in yüreğinde gizlediği, yanıp tutuştuğu bir özlemi vardır. İşte böyle arada dışa vuruyor bunu. Daha doğrusu yanıp tutuştuğu bu özlemin dışarıya çıkmasını engelleyemiyor; katliam özlemi, ülke insanını toplu toplu öldürme, darağaçları kurma özlemi, sindirme özlemi.

CHP`nin mayasında, genlerinde taşıdığı bir özlemdir bu.

Yani CHP`nin İzmir`den denize dökme tehdidi bu açıdan bakıldığında palavra değildir, kurusıkı bir göz korkutma değildir, doğruluk payı vardır.

Yani CHP bir şeyler yaparım diyorsa yapar. Nitekim geçmişte bunun benzeri çok şeyler yapmıştır.

Şimdilerde de içini yakan bu hasret ve özlemini dile getiriyor ve diyor ki;

-“Bu referandum evetle sonuçlanacak olursa biliniz ki sonunda nice kelleler gidecektir.”

-“Bana bakın, şayet referandumdan evet çıkacak olursa CHP olarak Dersim`de yaptığımız gibi uçaklarla bombalarız, çoluk çocuk, kadın ihtiyar demeden binlercenizi öldürürüz.”

-“Eğer evet oyları kazanacak olursa şapka giymediklerinden dolayı sayısız insanın asılarak idam edildiği, Karadeniz sahillerinin gemilerden bombalandığı gibi bombalarız.”

-“Eğer hayır oyları az çıkacak, kaybedecek olursa Kur`an okuyanların derdest edilip zindanlara doldurulduğu gibi zindanları evetçilerle doldururuz” demek istemektedirler.

-“Nasıl ki bizim düşüncemize uymayan, bizim hayat tarzımızı benimsemeyen, bizim ilkelerimizi kabullenmeyen bölgelerde on binlerce insanı gözümüzü hiç kırpmadan yok etmişsek, şimdi de aynısını yaparız...” demek istiyor, bunun anlaşılmayan bir tarafı yoktur.

Peki, bu durumda insanımız ne diyor, ne düşünüyor?

Aslında insanımızın içinde de başka bir hasret, başka bir özlem vardır. Bu CHP`yi tarihten silmek. Bunu yapmadığı takdirde asla huzur bulamayacağını çok iyi bilmektedir. Fakat bu bir referandumla mı olur, daha başka neler yapmalıdır, o da sonranın işidir. Şimdilik suratına bir evet tokatı indirilsin de.