• DOLAR 32.515
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2447.354
  • ...
Şimdi siz diyorsunuz ki, bu adamı bu referandumda durdurduk durdurduk, yoksa asrın diktatörünü kendi ellerimizle başımıza getirmiş olacağız öyle mi?
 
Ya bu adamın önüne geçeriz ya da yıllar boyu sürecek bir diktatörlük dönemine girilecek öyle mi?
Bu adamı hayır diyerek durduramazsak, ilk yapacağı şey tartışmasız tek adamlığını ilan etmek mi olacak?
 
Bu yüzden mi hayır dememizi istiyorsunuz?
 
Ardından da en kısa zamanda paraların üzerinde onun resmini göreceğiz, daha önceki diktatörlerde yaşadığımız gibi öyle mi?
Daha sonra da ülkenin bütün meydanlarına, resmi kurumlarının bahçelerine, her bir odasına, salonuna, girişine, çıkışına, altına, üstüne resimlerini, büstlerini ve heykellerini yaptıracak öyle mi?
 
Başta okullar olmak üzere artık bütün resmi kurumlarda onun önünde saygı duruşu yapılarak başlanacak her güne öyle mi? Haftalar onunla açılacak ve onunla kapanacak?
 
İstisnasız bütün ders kitapları onun resmiyle başlayacak, onun biyografisiyle devam edecek ve aralara konu her ne olursa olsun onun sözleri, resimleri serpiştirilecek öyle mi?
 
Bu ülkenin bütün çocukları her sabah onun adına ant içerek derse başlayacak, kendilerini bugünlere ulaştırdığı iddiasıyla çocuklar artık ona şükrettirilecekler, onun açtığı yoldan onun gösterdiği hedefe yürüyeceklerine, onun ilkelerine uyacaklarına dair söz verecekler, yemin edecekler ve ancak böyle girebilecekler sınıflarına öyle mi?
 
Yani bu adamı engellemezsek, artık çocuklarımız bugüne kadar başka diktatöre taptırıldığı gibi düzenli olarak ona taptırılacak mı diyorsunuz?
Onun düşünceleri, onun koyduğu ilkeler bu ülke için yegâne kurtuluş ve mutluluk yolu kabul edilecek, bu düşünce ve ilkelere aykırı hiçbir siyasi parti veya dernek kurulamayacak mı diyorsunuz?
 
Yani hayır demenizin altında bunlar mı yatıyor?
 
Bundan sonra herkes onun belirlediği gibi giyecek, buna aykırı hareket edenler şiddetle cezalandırılacak, zindanlara doldurulacak, gerekirse idam edilecek, hatta şehirler bombalanacak bu yüzden öyle mi?
 
Bu ülkede herkesin tek bir ırktan, onun ırkından olduğu kabul ettirilecek ve herkes bunu itiraf edecek, bunun yeminiyle başlayacak güne öyle mi? Başka bir ırktan olduğunu iddia edenler, başka bir dil konuşanlar görülmedik şekilde cezalandırılacak, gerekirse topluca imha edilecekler öyle mi?
 
Söyler misiniz nasıl olacak da diktatör olacak?
 
Hiç kimse onun aleyhinde konuşamayacak, eleştiremeyecek, dil uzatamayacak, ülkedeki her iki kişiden biri onun ajanı mı olacak?
Bir gün ölüp gidecek nasıl olsa, o zaman kurtuluruz desek, ölse bile asla kurtulamayacaksınız mı diyorsunuz? Hem de asıl ölümünden sonra çekeceksiniz tüm çekeceklerinizi diyorsunuz öyle mi?
 
Hangi saatte öldüyse, dokuza beş kala mı, dokuzu beş geçe mi, o saatte ülke genelinde hayat durdurulacak, durmayanlar hain ilan edilecek, zoraki ülkenin her kurumunda, her meydanında, her okulunda matemler tutturulacak öyle mi? Bundan mı korkalım çocuklarımızın adına? Çocuklarla yaptığınız kampanyada bunu mu anlatmak istiyorsunuz? Çocuklarımızın bir diktatöre taptırılmasından mı sakındırıyorsunuz?
 
Hayır demezsek, bunlar mı gelecek başımıza diyorsunuz?
Çocuklarımız, torunlarımız okuldan her geldiklerinde “o ölmedi, kalbimizde yaşıyor” şarkıları ile başımızı beynimizi mi pişirecekler?
 
Kendisi ölüp gitmiş olsa bile en az doksan yıl hiç kimse aleyhinde bir çift söz edemeyecek öyle mi bu diktatörün?! Bununla ilgili kanunlar çıkarılacak, biz değil çocuklarımız, torunlarımız, onların torunları bile onu asla eleştiremeyecekler öyle mi?
 
Herkes birbirini onun aleyhinde konuştu diye jurnalleyip duracak, sayısız insan bu yüzden işinden, mesleğinden olacak, ona muhalefetten içeri atılacak, hakları elinden alınacak öyle mi?
 
Yani diyorsunuz ki, bizden söylemesi, çok az bir vakit kaldı, iş işten geçmeden geçit vermeyin şu diktatöre, biz daha önce verdik hala çekiyoruz mu diyorsunuz?