• DOLAR 32.378
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.675
  • ...

Evet, yanlış anlamadınız, 16 Nisanda değil 17 Nisanda ne yapacağınızı, nerede olacağınızı soruyorum.

16 Nisanda herkes ne yapacağını az çok biliyor, şimdiden kafasına koymuştur, kararını vermiştir; kimsenin görmediği kapalı bir yerde evet veya hayır diye bir tercihte bulunacaktır. Oradan çıkınca da ne yaptığını kimseye açıklamak zorunda olmayacaktır.

Ertesi gün, yani on yedi Nisanda nerelerde olacaksınız? Biz bunu soruyoruz.

Çünkü o gün mutlaka herkes bir yerlerde olacaktır.

Bana kalırsa herkes 17 Nisanı düşünmelidir, 17 Nisanda nerede olacağını, kimlerle birliktesevineceğini, kimlerle birlikte kutlamalarda bulunacağını veya kimlerle birlikte üzüntüsünü ortaya koyacağını şimdiden düşünmelidir.

Amerikan seçimleri kadar olmasa da bütün dünyanın pür dikkat izlediği bir referandum yapılıyor bu ülkede. Neticesi de aynı şekilde önemli olmalıdır.

Evet diyenler yarıdan fazla çıktığında bu ülkede kimler sevinecek, kimler sevinç gösterilerinde bulunacak? Daha da önemlisi, dünyanın neresinde sevinç gösterileri düzenlenecek?

Her halde bunu tahmin etmek o kadar zor olmasa gerek.

Söyleyelim; Gazze sevinecek, Filistin sevinecek, Bosna sevinecek, halkı Müslüman olan ülkelerin insanları sevinecek, Türkiye`deki üç milyondan fazla mülteci sevinecek, sevinçlerini de dışa vuracaklar.

Hayır diyenlerin kazandığında nelerin olacağını tahmin etmek için de kâhin olmaya gerek yok.

Ülke içinde kimlerin bayram edeceğini, kimlerin sokaklara döküleceğini şimdiden gözümüzün önüne getirebiliriz.

Hayır cephesinde yer alan partilerin ve diğer kurumların, sendikaların, örgütlerin önlerinde bayram yapılacak. Hangi bölgelerde, hangi kent merkezlerinde sevinç gösterileri yapılacağını az çok tahmin edebilirsiniz.

Gelelim bu ülkenin dışında bayram edecek yerlere… PKK`nin, PYD`nin yoğun olduğu noktalar bayram yerine dönecek, çılgın gösteriler düzenlenecek.

Faşizmin yükselişe geçtiği bütün Avrupa ülkeleri sevinçten ayağa kalkacak desek yalan mı söylemiş oluruz.

İsrail`de nelerin olacağını tahmin etmek de fazla zor olmasa gerek.

Hayır cephesinin kazandığı belli olduktan sonra, yani 17 Nisanda dünyayı avucunda tutan Siyonist basının neler söyleyeceğini, neler göstereceğini şöyle bir gözünüzün önüne getiriverin.

Gelelim çok daha önemli bir konuya. Hepimiz biliyoruz ki hayır cephesi kazandığında sadece anayasa değişikliği reddedilmiştir demeyecekler. Bunun aynı zamanda bir güven oylaması olduğunu söyleyecekler, Cumhurbaşkanının istifa etmesi, hükümetin çekilmesi gerektiğini söyleyecekler, iç ve dış çevreler hücumlarını asıl bu noktada yoğunlaştıracaklar, gösterilerin ardı arkası kesilmeyecek.

İşte biz diyoruz ki bütün bunlar 17 Nisanda olacak. Siz o zaman nerede olacaksınız?

Anlamışsınız her halde, bu soruyu herkese sormuyorum. Çünkü birileri 16 Nisanda ne yapacağını çok bildiği gibi 17 Nisanda nerede ve kimlerle birlikte olacağını da biliyor ve o günü iple çekiyor. Bizim onlara söyleyeceğimiz bir şey yok.

Bizim sözümüz dindarlara, dindar oldukları halde hayır demeye hazırlananlaradır.

Normal hayatlarında onlara katılmadıkları, onlarla aralarına mesafe koydukları halde, onlarla asla aynı fotoğrafta yer almadıkları halde 17 Nisanda onlarla birlikte olmayı göze almışlar mıdır, göze alabilecekler mi? Bunu bir hatırlatalım istedik.

Şimdi bir daha soruyoruz; 17 Nisanda nerede olacaksınız?