• DOLAR 32.595
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2507.88
  • ...

Adana Aladağ`da on iki kızımız yanarak can vermiştir. İnşaallah Şehid olmuşlardır. Yaşları itibariyle zaten masum ve günahsız olan bu yavrularımız aynı zamanda kendilerini Kur`an ve İslami ilimlere adamışlardı. Nereden bakarsanız bakınız, ölümlerin en şereflisiyle ölmüşlerdir. Rabbim onları rahmetiyle, merhametiyle karşılayıversin diye dua ediyoruz.

Herkes, orada yanarak can verenlerden birisinin kendi yavrusu olduğunu şöyle bir düşünsün. Kaçımız tahammül edebilir buna?

Diyeceksiniz ki, bu empatiyi sadece Aladağ`da yananlar için değil, dünyanın dört bir yanındaki, Halep`teki mazlumlar için de yapmamız gerekir. Tamam, doğrudur, sadece kendi ülkemizdekiler için değil, dünyanın dört bir yanında masum bir şekilde can veren bütün Müslümanlar için yapmalıyız, kendimizi onların yerine koymalıyız. Fakat şu anda okuyucularımızdan büyük bir kısmının ya kendi kızı veya torunu yahut bir yakını yatılı bir kursta Kur`an eğitimi almaktadır.

Elhamdülillah kurslarımızın, özellikle yatılı kurslarımızın sayılarının arttığı bir gündeyiz. Zannedersem Adana`daki bu facia haberini duyar duymaz çoğumuzun aklına bu kurslarımız gelmiştir. Yani kendi yavrumuzun kaldığı yurtta veya okulda da olma ihtimali. Geçmiş yıllarda aynı felaketlerin yaşandığını hepiniz hatırlayacaksınız. Yani ihtimali yüksek ve her an olabilecek bir faciadır bu.

Özellikle kış mevsiminde yangın ihtimali çok daha fazladır. Isınmak için yakılan her şeyin, elektriğin, tüpün, doğalgazın, kömürün aynı zamanda bizim bir düşmanımız olabileceğini hiç unutmayalım.

Bunları panik yapmak, tedirginlik çıkarmak için yazmıyorum. Allah`ın izniyle Kur`an eğitimine de, diğer İslami ilimleri tahsiline de devam edeceğiz, hiç bir şey bizi bundan alıkoyamaz

Tedbirler almalıyız, hem de çok acele tedbirler almalıyız. Kurslarda görevli kardeşlerimizle temas kurarak, yerinde incelemeler yaparak yaşanan olaylardan tecrübeler çıkarmalıyız. Yavrularımızı da bu konuda hem kendimiz eğitmeliyiz, hem de yetkililerce eğitilmesini sağlamalıyız.

Yangını önceden önleme yollarını, çıkmış bir yangından kurtulma, söndürme yollarını, malzemeleri kullanabilmeyi öğrenmeli ve öğretmeliyiz. Özellikle yangın merdiveni, yangından kaçış yollarını açık tutmalıyız.

Elbette bu konuda en büyük görev resmi kurumlara düşmektedir. Fakat bizler de bu günden itibaren bu konuyu acilen gündemimize almalıyız.

Ben tekrar Adana Aladağ Kur`an Kursunda yanarak hayatlarını kaybeden yavrularımıza Rabbimizin Şehid muamelesi yapmasını, hem de Kur`an şehidi saymasını niyaz ediyorum. Yakınlarına ve bütün Müslümanlara baş sağlığı diliyorum. Olayda yaralanan diğer yavrularımıza da acil şifalar temenni ediyorum.