• DOLAR 32.566
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2431.003
  • ...

Tamam, değiştim diyorsa değişmiştir, bize inanmak düşer, asıl olan kişinin beyanıdır. Sonra kendisi dura dura hiç kimsenin bir başkasını tanımlama hakkı yoktur, bunun adı tahakkümdür.

Böyle olunca bize düşen Kılıçdaroğlu’nun beyan ettiği yeni kimliğini kabullenmek ve iddia ettiği değişimi izleyip görmektir.

Bu ülkede CHP’nin kendi oylarıyla tek başına iktidara gelemeyeceği defalarca görülmüş, bundan dolayı özellikle son zamanlarda sağdan oy almanın yolları aranmıştır. Bir ara Abdullah Gül düşünülmüş, olmayınca Ekmeleddin İhsanoğlu aday gösterilmiş, İlhan Kesici öne çıkarılmış, Mansur Yavaş sağ kimliğinden dolayı seçilmiş, hatta Ekrem İmamoğlu bile insanımızın hiçbir zaman itibar etmediği sol ve Kemalist kimlikle ortaya çıkmamıştır. Muharrem İnce hala dindar bir kimliğe sahip olduğunu ispat etmek için çırpınıp durmaktadır.

Fakat Kemal Kılıçdaroğlu bu defa başka bir şey yapmıştır, Cumhurbaşkanı adaylığı için dindar birini bulmak yerine kendisinin değiştiğini, en azından dine ve dindara saygılı olduğunu öne çıkarmış, daha da önemlisi CHP’nin geçmişte İslam’a ve Müslümanlara karşı işlediği suçlardan dolayı helâllik istemiş ve istemeye devam etmektedir. Söylediğimiz gibi, kişinin beyanı esastır, biz de bu beyanı kabul ederiz, irdeleyip durmayız.

Fakat Kılıçdaroğlu’nun şu sorularımıza açıklık getirmesini de bekleriz:

Bugün orta yerde İslam’a ve Müslümanlara burnundan soluyan bir CHP tabanı var, bunu ne yapacaksınız?

Başta Diyanet ve Din görevlileri olmak üzere CHP medyasının âdeta savaş yürütmesine ne diyorsunuz?

İnanan insanların bir asra yakındır verdikleri mücadele neticesinde elde ettikleri bir takım haklarını ellerinden geri almak için âdeta gün sayan bir CHP görüyoruz, yanılıyor muyuz?

Gerek eğitim kurumlarında gerek kamu kurumlarında tesettüre tahammül edemeyen, gördüğü her yerde çıldıran bir CHP için ne düşünüyorsunuz?

Kısacası, İslam’ı hatırlatan ne kadar görüntü varsa fırsat buldukça saldıran, tamamen ortadan kaldırmak için zor zaptedilen bu CHP için bir dizginleme düşünceniz ve planınız var mı?

Fakat size bir şeyi hatırlatmak isteriz. Bu milletin yüz yıla yakındır verdiği mücadeleyle elde ettiği bir takım haklarını korumakta ne kadar kararlı olduğunu şöyle bir tahmin etmenizi tavsiye ederiz.

Eğer önceki CHP destekli darbeleri sinesine çekip katlandığı gibi yine aynısını yapacağını zannediyorsanız, biliniz ki bu millet 15 Temmuz’dan kat kat fazla bedel ödemeye hazırdır, biline.