• DOLAR 32.426
  • EURO 35.857
  • ALTIN 2325.988
  • ...

Çünkü bizler her şeyden önce kendi özgür iradelerimizle bir tercihte bulunmuşuz ve;

Rab olarak Allah'tan razı olmuşuz,

Din olarak İslam'dan razı olmuşuz,

Rasûl ve Nebi olarak da Muhammed Aleyhisselam'dan razı olmuşuz!

Böyle yapmakla zaten bayramların en büyüğünü baştan idrak etmişiz.

 

Ramazan hayatını bayramla noktalayan Rabbimiz gerçekten Subhan’dır ve yücelerden yücedir!

 

Bayram edeceğiz Allah’ım!

Çünkü senenin hiçbir mevsiminde Sana bu kadar yakın olmamışız, hep Seninle beraber olmuşuz,

Senin bize böylesine yakın olduğunu, her an bizi görüp gözetlediğini ramazandaki kadar duyup hissetmedik.

 

Bayram edeceğiz Allah’ım,

Çünkü bir Ramazan boyu oruç tuttuk, nefislerimizi terbiye ettik, ona haddini bildirdik, burnunu yerlerde sürttük, acziyetini kabul ettirdik.

Bayram edeceğiz Allah’ım,

Çünkü kalbimize rikkat kazandırdık, en güzel duygularımızın açığa çıkmasını sağladık, ruhumuzu bütün kötü duygu ve düşüncelerden arındırdık,

 

Bayram edeceğiz Allah’ım!

Çünkü başka Müslümanları her zamankinden daha çok düşünür ve anlar duruma geldik, onlara elimizi uzatmaya çalıştık.

 

Bayram edeceğiz Allah’ım!

Çünkü Senin Kitabın üzerinde yoğunlaştıkça yoğunlaştık, onu okuduk, onu düşündük, üzerinde mütalaa ettik, anlamaya çalıştık.

Her zamankinden daha çok gecelerimizi ihya ettik. Teravihlerle, teheccüdlerle gecelerimizi diriltmeye, gecelerimize can vermeye çalıştık.

Bayram edeceğiz Allah’ım!

Çünkü Kadir gecesi gibi bir çağlayanın altına girdik, arındık ve arındık…

Şimdi kendimizi kuşlar gibi hafif hissediyoruz, ruhumuzun üzerine çöken bütün ağırlıklarımızı attığımızı, bütün kirlerden arındığımızı hissediyoruz ve onun için bayram edeceğiz.

Hani Sevgili Rasûlumüz müjdelemişti ya, cennette sadece oruçluların gireceği Reyyan kapısını haber vermişti ya. Sanki daha bu dünyada iken cennetin bu Reyyan kapısından giriyormuş gibi giriyoruz bayrama!

 

Bayram edeceğiz Allah’ım!

Çünkü bir Ramazan boyunca İslam coğrafyasında Ramazan ve orucun hâkimiyetine şahitlik ettik. Kentlerin kalabalıklarında insanların gözlerinde, masum yüzlerinde ve gün boyu davranışlarında orucu bizzat gördük.

Bayram edeceğiz Allah’ım!

Çünkü camilerimizin dolup taştığına, gündüzleri Kur'an-ı Kerim'ini bağrına basarak mukabeleden mukabeleye koşan kadınlarımıza, kızlarımıza şahitlik ettik.

Bayram edeceğiz Allah’ım!

Çünkü yüz binlerin, milyonların yaşadığı kentlerdeki trafiği sadece ve sadece orucun yönlendirdiğine şahitlik ettik. Koskoca kentlerin iftara yakın birden bire boşalıverdiğine, caddelerin, meydanların müthiş bir sessizliğe büründüğüne şahitlik edip durduk. Bunu hangi güç yapabilir oruçtan başka, orucun Sahibinden başka?

Bayram edeceğiz Allah’ım!

Çünkü gecenin son üçte birinde kentin bütün evlerinin ışıklarının yandığını gördük, aydınlık pencerelerinden içeriye gökten nur dolduğunu sanki hep görüyor gibi olduk.

Rabbimizin rahmetini, merhametini ve muhabbetini saçlarımızın telinden ayak tırnaklarımızın ucuna kadar üzerimizde hissedeceğiz, öylesine coşkuyla giriyoruz bayrama!

Bugünden başladık bayram etmeye Allah’ım!

Çünkü Cuma zaten bizim bayramımız!.