• DOLAR 32.576
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2496.486
  • ...

Hem de öyle sessiz, öyle hızlı geçiyor ki...

Hani şu günlerde birileri “Gelmekte olan geliyor” deyip duruyorlar ya, bilmem ki nedir onların bekledikleri. Sonra o bekledikleri şey gelir mi gelmez mi onu da bilemiyoruz.

Ama bir şey var ki onu çok iyi biliyoruz; “Geçiyor geçmekte olan.” Hem de öyle bir geçiyor ki çoğumuz farkına bile varamıyoruz.

Bir insan için akla gelebilecek en büyük hazinedir bu geçmekte olan. Cennettir, cenneti kazanma fırsatıdır şu anda geçip gitmekte olan.

Önümüzden geçip gitmekte olan şey kurtuluşların en büyüğü olan cehennemden kurtuluş imkanıdır. Söyler misiniz, bir insan için cehennemden kurtuluştan daha büyük bir kurtuluş hangisidir?

Kaçırdığında eyvah diyeceği, dizlerini döveceği, keşke deyip duracağı bir zaman dilimidir geçip gitmekte olan bu on gün.

Yaratanımızın mağfiret çağlayanıdır bu geçip gitmekte olan. Bütün kirlerden arınma ve temize çıkma fırsatıdır şu “Geçip Gitmekte olan.”

Aleyhimizde açılan bütün dosyalarımızı kapatabileceğimiz, bütün davaları düşürebileceğimiz, hakkımızda tahakkuk eden ne kadar tazminat varsa hepsini sıfırlayabileceğimiz son on gündür bu geçip gitmekte olan.

Bütün bunları bünyesinde barındıran Ramazanın son on günüdür geçmekte olan.

Yani yalvarıp yakarma, ağlayıp gözyaşı dökme, sevdiklerimizin hidayeti için el açıp dua günleridir Evet, bir insan için bin aydan yani ömrünün tamamından daha hayırlı olan bir zaman dilimidir geçip gitmekte olan. Lütfen kaçırmayalım, akıllı olalım.

Bunun farkına varamayan gerçekten kendisine yazık etmiş olacak.

Bir konuda ayrıca dikkatinizi çekmek istiyorum; özellikle bayanlarımız “bayram hazırlığı, bayram temizliği” diyerek bu en büyük fırsatı heba etmesin, boşuna harcamasın, her şeyin kolayına ve sadesine baksın, kendilerine yazık etmesinler.

“Geçiyor Geçmekte Olan” derken Ramazanın son on gününe vurgu yapıyoruz ama diğer vakitlerimiz sanki yavaş mı geçiyor? Ömrümüzün tamamı bir türlü tükenmek bilmiyor mu?

Ama unutmayalım, şu on güne hakim olabilenler ömürlerinin geri kalanına da hakim olabileceklerdir.