• DOLAR 32.536
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2493.286
  • ...
SON DAKİKA

“Oğlum, ‘vettiyni’nin başındaki vav nasıl bir vavdır?” diye sormuş medresenin yaşlı hocası talebesine. Çocuk biraz düşündükten sonra “vav-ı atıftır hocam” demiş, yani Türkçedeki bağlaç ve’si anlamında. Hocaefendi de “aferin” demiş göndermiş. Hocaefendinin yanındaki yardımcıları hemen atılmışlar; “Hocam, nasıl olur? Vettiyni’nin başındaki vav vavulkasem (yemin vavı) değil mi, bir de aferin deyip gönderdiniz?” deyince Hocaefendi derin bir nefes aldıktan sonra;

“Buna da şükür arkadaşlar. Ben bu çocuğun babasını da okutmuştum ve “vettiyni’nin başındaki vav nedir” diye aynı soruyu ona da sormuştum; ‘hangi vav?” diye hepten inkar etmişti, buna da şükür, hiç olmazsa vavı inkar etmedi çocuk!”

Belki kızacaksınız amma, ben diyorum ki, buna da şükür, şu şarkıcı kadın hiç olmazsa anladığımız kadarıyla Hz. Adem’in, Hz. Havva’nın varlığını kabul ediyor.

Ya hiç kabul etmeseydi; “Adem de kimmiş, Havva da kimmiş?” deseydi ne yapabilirdik?

Dostlar telefon açıp soruyorlar; “Hocam, dikkat ettiniz mi, Hz. Adem ve Hz. Havva’ya hakaret eden şarkıcı kadını destekleyenler arasında falan falan İslamcı yazarlar da var?”

Ya ne yapacaklardı, kendilerinin inanmadıkları Hz. Adem ve Hz. Havva’yı mı savunacaklardı? Hem bu Adem hangi Adem’di, babası, babasının da babası olan, gittikçe gerilere giden ve başlangıcı varıp başka yaratıklara dayanan meçhul birilerini savunmak ve bir şarkıcıyı üzmek olacak şey midir? Mesele böyle olunca şarkıcı kadını savunmalarını hiç yadırgamayın.

Farkındasınız, mesele bir kaç gün içinde değişik noktalara geldi. Önce şarkıcı kadın gündemin orta yerindeyken ardından onun hakaretini protesto edenler dikkat çekti, şimdi de onu savunanlar mercek altında, yani üç ayrı cephe oluşmuş durumda.

Önce şunu belirtelim, elbette bizler İslam’a yapılan her türlü saldırıyı protesto edenlerle birlikteyiz. Fakat şu noktaya dikkat edelim; söz konusu bu ve benzer sarkıcıların sadece bu gibi saldırılarından rahatsızız öyle mi? Aslında bunlar yaşantılarının tamamıyla iffet ve hayaya, Müslümanca bir hayata karsı savaş açmış kişilerdir.

Görebildiğimiz kadarıyla siyaset cephesinde bu gibi eski İslamcılar için epeyce boş kadro açılmış görünüyor, onların bu günlerde ibraz edecekleri kimlikler yarın için birer referans olacak her halde.