• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

CHP sanki bir yanlışlık yapmış gibi son günlerdeki söyleminden dolayı bizim bu taraf ayağa kalkmış durumda.

Yahu, CHP’nin var oluş sebebi İslam’la savaşmaktır, lütfen anlayın artık bunu ey İslami kesim!

CHP İslam’la savaşma işine sonradan başlamış da değil, ta başından beri böyledir ve bugüne kadar hep böyle olagelmiştir.

Şu var ki CHP İslam’la olan savaşının şiddetini ve dozajını bazı durumlarda hafifletmiştir, hepsi bu kadar vesselam.

Bunları CHP’lilere yazmıyorum, onlar kendilerinin böyle olduğunu çok iyi biliyorlar, özellikle Beyaz CHP’liler.

Benim muhatabım CHP karşıtları ve özellikle az çok dindar olanlar. Çünkü bu konuda saçmalayanlar, ne dediğini bilmeyenler onlar, hem de dindar kesimin siyasileri, sözcüleri, kalemşorları.

CHP İslam’a karşı yürüttüğü savaşın şiddetini düşürdüğünde ve dindar kesime birazcık yılıştığında beyaz CHP’liler partilerini derhal uyarıyorlar, CHP’nin asıl kimliğine dönmesini istiyorlar ve adamlar kendilerince haklıdırlar, Çünkü CHP diye bir parti varsa İslam’la, dindarlarla savaşmak için vardır.

Şu günlerde CHP’nin İslam’a karşı dişlerini göstermesini, gizlediği pençelerini açığa çıkarmasını biz hiç yadırgamıyoruz, çünkü gerçek CHP budur. Mesele, fabrika ayarlarına dönme meselesidir.

Bizim yadırgadığımız CHP karşıtı dindar kesimin abuk sabuk konuşup yazmalarıdır.

Neymiş efendim; CHP aslına dönmeliymiş, CHP artık Mustafa Kemal’in CHP’si değilmiş..

Defalarca yazdım; çok mu özlüyorsunuz Atatürk’ün CHP’sini? Hadi diyelim Beyaz CHP’liler Atatürk’ün CHP’sinin hasretini çekiyorlar, özlemini dile getiriyorlar; “Ah nerede o günler, Atatürk olsaydı şimdi şunları yaşatır mıydı?” diye açıktan söylüyorlar.

Peki, ey dindarlar, ey CHP karşıtları! Size ne oluyor da “CHP artık Atatürk’ün CHP’si değil, Atatürk gelse Kılıçdaroğlu’nu sopayla oradan kovalardı...” deyip duruyorsunuz? Siz de mi özlüyorsunuz CHP’nin tamamen Beyaz CHP’lilerin elinde olmasını?

Gerçi bu dindar kesim bazen ağızlarından kaçırıyor; “CHP aslına dönüyor” yani İslam’la savaşmak için var olan CHP asıl kimliğini gösteriyor” diyorlar. Fakat bu kendi kendileriyle çelişkiye düşmek değil midir?

Her ne kadar yazının başından beri CHP’yi tanımlıyor olsak da asıl muhatabımızın dindar kesim olduğunu belirtelim;

Evet, CHP işte bu bildiğiniz CHP’dir. Söyleyin, siz kimsiniz ey dindar kesim? Sizin durduğunuz yer neresidir? Bırakın CHP’nin nereden nereye geldiğini, siz nereden nerelere savrulduğunuzu söyleyin. Bari hiç olmazsa CHP’ye bakarak kendi yerinizi tayin edin, kendi konumunuzu belirleyin!

Diğer Köşe Yazarları