• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...

Şu günlerde sizlere tavsiyem, biraz iç dünyanıza çekilin, sakin bir şekilde ruhunuzun sesini dinleyin. Buna ne kadar ihtiyacımızın olduğunu göreceksiniz.

Ülkenin şu anki gündemi adeta bir çamur deryasını andırıyor. Böyle bir durumda aklıselime düşen söz konusu bu bataklıktan biraz uzak durmaktır.

Hamasi duygularla gündemin bataklığına dalmak, yapılan çamur güreşinde boğuşanlardan biri olmak kendimizi tüketmekten başka bir şey değil.

Kimilerinin boyuna kadar çamura batmış hali, en azından çamura bulaşmamış kimsenin kalmadığı, hakkın ve haklının net bir şekilde ayrışmadığı bir siyaset arenasında yer almaya mahkum muyuz?

Biliyor musunuz, böylesi çamura dönüşmüş gündemleri biraz uzaktan izlemek, mesafeli durmak, kendimizi kaptırmamak hatta bir müddet hiç takip etmemek insana huzur vermektedir, isterseniz bir deneyin.

Bırakın karşısında yer aldığınız cepheyi, savunduğunuz cephenin savunamayacağınız adamlarını ve abuk sabuk işlerini hayra yormak için çırpınmak aptallık değil de nedir?

Hem böylesi çamur kavgalarına dalmadan uzaktan izlemenin birçok iyi yönü vardır. Huzurumuzu kaybetmemenin yanı sıra olup bitenleri hakkâni bir şekilde değerlendirme imkânı elde ederiz.

Yeter artık bitmek tükenmek bilmeyen, en düşük seviyede sürüp giden şu politik kavgalara kendimizi kaptırdığımız.

Sözümüzü duyuramadığımız, bizim kendileri için boğuştuğumuzdan bile haberi olmayan insanlar için çamura girip kendimizi heba etmeye hiç değer mi?

Yani diyorum ki birilerinin çamurlu günleri bizim arınma günlerimiz olsun.

Keşke bizim bu şekilde kendilerine mesafe koyup kapandığımızı da fark ettirebilsek.

Birazcık kendi kafamızı dinleyelim, ruhumuzun ve kalbimizin neye açlık duyduğunu öğrenmeye çalışalım. Ve beraber olduğumuz insanları dinleyelim.

Kitaplığınızda ihmal ettiğiniz kitapları bulup okuyalım. Bu arada ülkenin çok yerinde sergilenen Kitap Fuarları da güzel bir şey. Kitap dünyasından haberdar olmak, yeni çıkan kitapları temin edip okumak böylesi günlerde iyi bir fırsattır. Hatta şöyle bir gezip kitapların kapaklarını görmemiz, hangi konuda kimlerin ne yazdığını bilmemiz bile çok önemlidir.