• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...

Kılıçdaroğlu helalleşme başlığı altında bir şeyler söyledi, dört bir yandan üzerine çullandılar adamın.

Susturmak isteyenlerin bir kısmını anladık ama bir kısmını hâlâ anlaya bilmiş değiliz.

Bize göre Kemal Kılıçdaroğlu’nun Helalleşme çıkışı son yüz yılın en önemli hadiselerinden biridir.

Düşünsenize, bizim ömrümüz Kemalist rejimin insanımıza yaptığı zulüm ve ihanetleri dile getirmekle geçti, gittiğimiz her yerde bu rejimin katliamlarını anlattık, İslam’a ve Müslümanlara karşı yürüttüğü savaşı konuştuk, hep bunları yazdık ve söyledik.

Ne kadar anlatabildik, ne kadar inandırabildik her şey ortada.

Şimdi o Kemalist partinin tepesindeki adam çıktı, bizim anlatabilmek için çırpınıp durduğumuz ne varsa hepsini bir bir itiraf ediyor.

Kendisi her ne kadar helalleşme adına yaptığını söylüyor olsa da işin itiraf yönü helalleşmeyi de hesaplaşmayı da gölgede bırakacak mahiyettedir.

Bırakın konuşsun, Dersim’de, Zilan’da çoluk çocuk kadın on binlerce insanı katlettiklerini duyalım.

Camileri ahıra çevirdiklerini, Kur’an okumayı yasaklayıp şiddetle cezalandırdıklarını, örtünmeyi yasakladıklarını, şapka giymiyor diye binlerce Müslümanı darağacında sallandırdıklarını, ezanı yasakladıklarını, bütün darbelerin arkasında olduklarını, bu ülkenin başbakan ve bakanlarını idam ettiklerini, Kürtlerle apayrı bir savaş yürüttüklerini adam güzelce itiraf ediyor, Allah aşkına susun ve bi dinleyin ya hu!

Bu itirafın ilk muhatabı CHP içindeki ve dışındaki Kemalistlerdir. Şimdi bize düşen onları izlemek ve ne yapacaklarını beklemek olmalıdır. Göreceğiz bakalım bu Beyaz Kemalistler ne yapacaklar; bizzat Kemalist katliama uğrayan Dersimli Kemal Kılıçdaroğlu’nu al aşağı edip yerine Selanikli birini mi getirecekler veya iktidara gelebilmek için böyle bir helalleşmenin gereğine ikna olup susacaklar mı?

Durum bu iken bizzat bu zulümlere muhatap olanlar veya onların evlatlarının Kemal Kılıçdaroğlu’nun itiraflarını kesmeye çalışmaları hangi feraset ve basiretle izah edilebilir?

Allah aşkına bi susun ve dinleyin adamı, her şey tescillensin, ondan sonra ne yapacaksanız yapın. Helalleşme de hesaplaşma da ondan sonra gelecek bir konudur.

Demek istiyoruz ki Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu helalleşme çıkışı her ne kadar 2023 seçimlerine yönelik olsa da bu isin sonu tahminlerin çok ötesine uzanacaktır ve bu itiraf ve bu adım asla geri çekilemeyecektir.