• DOLAR 32.538
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2421.71
  • ...

Bizim aklımızın ve hafızamızın erdiği kadarıyla Türkiye ile dış dünya arasında ipler hiç bu kadar gerilmemiş ve kopma noktasına gelmemişti.

Her ne kadar arada bir dünyanın bir kısmıyla gerginlik yaşansa bile diğer kısmıyla arası normal olduğu için denge sağlanmış oluyordu.

Amerika ile bazı konularda anlaşmazlığa düşüldüğü olurdu. Yaşadığımız şu son günlere bir bakar mısınız, ters düşmediğimiz bir tek nokta var mı? Her şey bir yana, iktidara geldiğinde Türkiye’deki mevcut iktidarı devireceğine söz veren ve bu konuda bir milim geri adım atmayan bir başkan var.

Evet, hangi konuda ters ve düşman değiliz? Burnumuzun, boğazımızın dibindeki Dedeağaç’a, Yunanistan’ın parasızlıktan yığınak yapamadığı adalara yığdığı binlerce tankı ve mühimmatı mı konuşalım? Güney sınırlarımızdaki korkunç yığınaklarını mı konuşalım, Afganistan hezimetini telafi etmek için yürüttüğü fitneleri mi konuşalım? Besleyip üzerimize saldığı ve beslemeyi sürdürdüğü FETÖ’yü mü konuşalım?

Ve en son Birleşmiş Milletler zirvesinde iplerin kopma noktasına geldiği S 400 füzelerini mi söyleyelim, ters düşmediğimiz bir konu var mı?

Böyle zamanlarda birileriyle aramız kötü olduğunda diğerleriyle, mesela Rusya ile denge sağlanırdı. Anladığımız kadarıyla Başkan Erdoğan’ın yarın görüşeceği Putin’in, Türkiye’nin bu sıkışmışlığından yararlanmak isteyeceği anlaşılıyor. Yani o taraftan da ipler gerilmiş durumda.

Ve son olarak Almanya. Merkel’in ardından Türkiye ile ipleri gereceği anlaşılan partilerin koalisyonu görünüyor ufukta.

Kötümser ve kara tablo çizmekten hoşlanmam ama fotoğraf bu. Hatta Amerika ile paralel çalışan Arap liginden hiç söz etmedim.

Yani uzaktan yakından herkes bizim kabuğumuza çekilmemizi istiyor.

Kabuk deyince aklıma bir yabancı atasözü geldi;

“Kaplumbağa kafasını dışarıya çıkardığında risk alır. Fakat kaplumbağa kafasını dışarı çıkardığında mesafe alabilir.”

Var olabilmek için kafamızı dışarı çıkarıp yürümekten başka yol yoktur, biz yürüdükçe önümüzde yollar açılacaktır.

Ve Rabbimiz bugünün güç odaklarını, Amerika’yı, Rusya’yı, Çin’i, İngiltere’yi, Fransa ve Almanya’yı Müslümanların aleyhinde ittifak etmelerine imkan vermeyecektir inşaallah. Tarihte çok defa şahit olduğumuz gibi Allah Teala onları birbirlerine düşürür, yani itini itine boğdurmasını da bilir.