• DOLAR 32.335
  • EURO 35.159
  • ALTIN 2242.367
  • ...

Biz size rey vermiştik, sizi seçip size yetki vermiştik. Eşlerinizi, oğullarınızı, kızlarınızı seçmemiştik, onlara hiç bir yetki ve görev vermemiştik. Ama bakıyoruz da en azından sizler kadar hatta sizden çok daha etkin ve yetkin konumdalar.”

Bilmiyorum size de ulaşıyor mu böyle şikayetler. Şu günlerde bu anlamdaki dertlenmeler zirve yapmış durumda. Canları kadar sevdikleri ve destekledikleri yetkililerin yakınları hakkında ayyuka çıkan söylentilerden dolayı zavallı insanımız bunalıma düşmüş durumda. Söylentilerin doğru olup olmadığı hakkında dışa vurmadan herkes bir birlerini arayıp duruyor.

Hangi seviyede olursa olsun devlet yöneticilerinin eşleri, çocukları ve yakınları tarih boyunca en önemli sorunlardan biri olagelmiştir. Bu durum olanca hızıyla günümüzde de devam etmektedir.

“Ey Peygamber! Söyle eşlerine, eğer dünya hayatını ve ziynetini istiyorsanız gelin size bir şeyler vereyim sonra güzellikle bırakıvereyim (boşayayım). Yok eğer Allah’ı, Resulünü ve ahiret yurdunu isterseniz Allah içinizden iyiliği seçenlere büyük mükâfatlar hazırlamıştır.” (33/28,29)

Eğer siz bu âyetlerin sadece Peygamber Aleyhisselam’ın eşleri için olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

İnsanımız bazen yüksek sesle bazen kendi kendine dertlenip duruyor;

“Bizim ne mecburiyetimiz var onları sırtımızda taşımaya. Hadi diyelim ki kendimiz oy verip seçtiğimiz için sizi savunuyoruz, sizden dolayı bize gelen eleştirileri göğüslüyoruz, sizi kendimiz seçip gönderdiğimiz için savunmak o kadar ağır gelmiyor.

Peki, bizim günahımız nedir ki bir de sizin eşlerinizi savunacağız, oğullarınızı, kızlarınızı savunma durumunda kalacağız?”

Şu bir gerçektir ki bu durumda olan eşlerin ve çocukların hiç bir zaman yöneticilere iyi puan getirdiği görülmemiş, hep kaybettirmişlerdir.

Fakat ben olaya onlar açısından değil zavallı destekçileri açısından bakıyorum çünkü biz en çok onların çırpınışlarına şahitlik ediyoruz.

Ve bu durumda olan yöneticilere sesleniyoruz; Allah aşkına çekin, indirin şu eşlerinizi ve evlatlarınızı sahneden, yeter artık sizi destekleyenlere yaptığınız bu işkence!