• DOLAR 32.505
  • EURO 34.594
  • ALTIN 2501.309
  • ...

CHP’den ayrılan son üç milletvekili ayrılış sebeplerinin başında partinin Atatürk’ün çizgisinden uzaklaşmasını gösterdiler.

Katılacakları anlaşılan Muharrem İnce de aynı şeyi ileri sürerek özellikle Atatürkçü bir parti kuracağını ilan etmiş durumda.

Doğrusu biz de merak ediyoruz şu Atatürkçülüğün toplumdaki karşılığının ne olduğunu.

CHP ve bilumum Kemalist cenahtan önce şu bizim İslamcılara ve AK Parti çevrelerine söyleyeceklerim var. CHP’yi Atatürk’ün çizgisinden ayrılmakla suçluyorlar ve bu şekilde köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar.

Daha önce de sorduğum soruyu bir daha tekrarlayayım;

Çok mu seviyorsunuz Atatürk’ün CHP’sini,

Çok mu özlediniz işinize geldiğinde yerden yere vurduğunuz CHP’li o tek parti dönemini?

“Nerede o ülkenin dört bir yanını darağaçlarıyla donatan Kemalist CHP?” özlemini mi çekiyorsunuz?

Asıl muhataplarımıza gelelim, Atatürkçü çizgiden uzaklaştığı için CHP’den ayrılan milletvekillerine. Partinizde sizin gibi düşünen daha ne kadar kişi var dersiniz?

Hatta CHP dışındaki siyasi partiler içinde ne kadar Atatürkçü var acaba, onların da gelip size katıldığını farz edin. Hatta şu anda Meclisin dışında Atatürkçülüğüyle temayüz etmiş her kim varsa bir araya geldiğinizi farz edin.

Sonra da Atatürkçülüğü harfiyen uygulayacağınıza dair bir parti tüzüğü, bir parti programı hazırlayın ve çıkın halkın karşısına.

Böylece biz de meraktan kurtuluruz, Atatürkçülüğün karşılığı neymiş görürüz.

Bilmem kabul edersiniz bilmem etmezsiniz, size bir şey söyleyeyim; CHP ne kadar Kemalizm’den uzak durmuşsa, halkın karşısına çıktığında Kemalist ideolojiyi ne kadar az dillendirmişse o kadar çok rey almıştır.

Gerçi iktidar cenahı kızacak ama ben hem muharrem İnce’ye, hem Kemalizm aşkıyla ona katılacaklara sesleniyorum; ayrıldığınızda yapabileceğiniz hiç ama hiçbir şey yoktur. Bizim hemşeri Turhan Feyzioğlu da bu şekilde CHP’den ayrılmış ve Cumhuriyetçi Güven Partisini kurmuştu. Ve tabi ki bitmişti. Neden? Çünkü Kemalizm’in toplumda hiçbir karşılığı yoktur.

CHP bu ülkede en fazla oyu Bülent Ecevit’le almıştı. Nasıl mı? Kemalizm’i hiç ağzına almadan, muhafazakârlara yakınlık göstererek.

Belki katılmayacaksınız ama bugün Kılıçdaroğlu bu kadar oy alabiliyorsa ikide bir halka Kemalizm dayatmadığı için, az da olsa Muhafazakâr camiaya göz kırptığı için.

Siz buna Ekrem İmamoğlu’nu, Mansur Yavaş’ı da ekleyebilirsiniz.

Mustafa Sarıgül’e gelince; o zaten yağmur nereye yağarsa tarlasını oraya götürendir.

Kemalistler, boşuna hiç uğraşmayın, Kemalizm’i hortlatamayacaksınız!