• DOLAR 32.599
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2412.151
  • ...

Rahmetli anneannem nursuz, şapatsız, meymenetsiz birisinden bahsedildiğinde;

“Aman ha yavrum, bebeklere göstermeyin gece korkarlar, emzikli gelinler görmesin sütleri kaçar” derdi.

Çevrenizde böylesi insanları sadece görmek değil de onlarla belirli bir müddet birlikte olmanın vereceği zararı iyi düşünmelisiniz.

Günlerdir konuştuğumuz, izlediğimiz şu Amerikalılar böyle değiller mi Allah aşkına? Farkında olmadan ruhunuz kararıyor.

Mecburiyetten ilgilenmek durumunda kalıyoruz ama kirli bir şeye ne kadar itina ile yaklaşırsanız yaklaşın ister istemez kirleniyorsunuz.

Esasında batıl olan bir şeyi sadece tarif etmek, tasvir etmek bile temiz kalpleri bozuyor, kirletiyor. Ya bir de ölçüsüzce içine dalarsanız tamam artık.

Bildiğiniz gibi maalesef son günlerde kendimizi Amerikan seçimlerine kaptırdık başkaları kadar olmasa da. Ne ülkesine ne insanına bir sempati duymadığımız, adaylarından birini tercih etmediğimiz halde değil mi ki günlerdir Amerika’yı konuşuyoruz, insanın ruhu kararıyor.

Gelin görün ki konuşmadan, gündeminize almadan da edemiyorsunuz, bigâne kalamıyorsunuz.

Kudüs’ü konuşacaksanız mutlaka Amerika’yı da konuşacaksınız, Filistin’i konuşacaksanız, Arap dünyasını konuşacaksanız mutlaka Amerika ile birlikte konuşacaksınız.

Yaşadığımız ülkeyi dört tarafıyla birlikte Amerikasız konuşamaz ve düşünemezsiniz. Amerikasız bir Akdeniz yoktur, Amerikasız bir Ege yoktur, Karadeniz yoktur, hatta Marmara bile yoktur, bütün bunların farkındayız.

Eğer iş yerinizin kirası, evinizin kirası dolar üzerine yapılmışsa Amerika’yı konuşmaya da mahkumsunuz. Bütün bunları biliyoruz.

Fakat yine de bugünkü kirlenmişlikten bir an önce kurtulmanın yoluna da bakmalıyız diyorum.

İnşaallah bugünden sonra hiç olmazsa asgariye indiririz, bizi doğrudan ilgilendirmeyen konularda gündeme almayız, göreceksiniz kaçan huzurumuz yerine gelecek.