• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...

Dört mevsimin her birinde, on iki ayın bütün günlerinde oruç tutuyoruz, bayram yapıyoruz, kurban kesiyoruz, gidenlerimiz hacca gidiyor.

Öyle ya, her otuz altı senede ibadetlerimiz bütün günlere uğruyor, bir anlamda ziyaret ediyor.

Yaşayanlarımız da yeri geldikçe hatıra olarak yâd ediyoruz; “Temmuzun sıcağında, ekinler biçilirken oruç tutmuştuk, zemherinin soğuğunda hacca gitmiştik...”

Bir de değişik mevsimlerin dışında denk geldiğimiz önemli olaylar varsa onları da yad ederiz.

Bizim ömrümüzün içinde yaşadığımız ülkenin bizzat savaşa girdiğine şahitlik etmedik, çocukluğumuzda bile sadece dedelerimizden dinledik öylesi günleri.

Fakat bizler de bayramlarımızda etrafımızdaki savaşlara, acı işgallere ve katliamlara şahitlik edegeldik. Afganistan’la başlayan acı bayramlarımızın ardı arkası hiç kesilmedi.

Hiç bir şey olmasa bile Ramazanlarımızda ve bayramlarımızda siyonist terör devleti mutlaka ağzımızın tadını bozmuştur.

Ve şu salgın dolayısıyla bu defa bambaşka ikinci bayramımızı yapıyoruz. Böylesi hiç olmamıştı, aklımız erdi ereli hiç bir bayramda evimize hapsolmamıştık.

Buruk ve hüzünlü geçiyor. Fakat elhamdülillah biz bayramlarımızı yüreklerimizle yaptığımız için hapis mapis dinlemiyor, yapıyoruz.

Hem bu bayrama Ayasofya’dan dolayı birazcık da olsa yüksek bir moralle giriyoruz.

Hepimizin yüreği Müslümanlar olarak daha güzel bayramlar yapma arzusuyla dolu. Başta Mescid-i Aksa’mızın kurtuluşu olmak üzere Ümmetin üzerinden siyah bulutların bir bir dağılmasıdır.

Amma bu arada şu korona salgınına birazcık olsun dikkat edelim diyorum. Gün geçmiyor ki tanıdık bir simanın, güzel bir Müslümanın vefat haberini almayalım. Üzülüyoruz ama birazcık da olsa kızıyoruz, öfkeleniyoruz, acaba tedbirsizlikten mi, vurdum duymazlıktan mı diye.

Gördük ki sakin bir bayramın da kendisine has bir güzelliği oluyor. Ne olur, bu bayramı da sakince evimizde geçirelim. Hiç birimiz gidemedik diye de bize gelmediler diye de gücenecek insanlar değiliz.

Rabbim çok daha güzel bayramlara şahitlik etmemizi lütfeylesin, hem arefeniz hem bayramınız mübarek olsun.