• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...

“Ey insanlar! Hepiniz Allah’a muhtaç fakirlersiniz, Allah ise hiç bir şeye muhtaç olmayan, övgüye layık bir Hamîd’dir. O isterse hepinizi yok eder, giderir, yerinize başkalarını getirir. Bu onun için hiç de zor değildir.”

“O öyle bir Kadir-i mutlaktır ki, yukarıdan üzerinize azap göndermeye de gücü yeter, ayaklarınızın altından azap göndermeye de gücü yeter veya sizi gruplara ayırarak güçlerinizin acısını bir birinize tattırmaya da gücü yeter.”

“Yoksa o ülkelerin insanları uykudayken geceleyin azabımızın gelmeyeceği konusunda emin mi oldular?”

“Yoksa o ülkelerin insanları gündüz oyunda oynaştayken kendilerine azabımızın gelmeyeceğinden emin mi oldular?  Hüsrana uğrayanlardan başkası Allah’ın azabından emin olmazlar.”

“Bir gün bizimle karşılaşacaklarını ummayanlar, dünya hayatından hoşnut olanlar ve onunla tatmin olanlar ve ayetlerimizden gafil olanlar var ya, işte onlar yaptıklarının karşılığı olarak onların yeri cehennemdir.”

“Siz zannettiniz mi ki sizi boş yere yarattık ve bir gün bize dönmeyeceksiniz?”

“Rablerinin huzuruna getirilirken sen onları bir görsen! Allah “Bu (yeniden dirilme haberi) hak değil miymiş?” diyecek. Onlar da “Rabbimize andolsun ki evet, öyleymiş” diyecekler. Allah da inkâr ettiğinizden dolayı tadın azabı diyecek.”

“Allah’ın huzuruna çıkmayı yalanlayanlar gerçekten ziyana uğramışlardır. Nihayet onlara kıyamet vakti ansızın gelip çatınca, onlar günahlarını sırtlarına yüklenmiş bir halde diyecekler ki: “Dünyada iyi amelleri terk etmemizden dolayı vah halimize!” Dikkat edin, yüklendikleri şeyler ne kötüdür!”

Farkına varmışsınızdır bugün size Kur’an’dan rast gele ayetlerin mealini derledim. Öyle ya çoğumuz bu  ay durmadan okuduk, hatimler yaptık. Ölümün az çok gündemimize girdiği koronalı günlere bir de Kitabımızın baktığı yerden bakalım dedik.