• DOLAR 32.351
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.823
  • ...

Çok değil bundan bir kaç sene önce başta bizim ülkemiz olmak üzere dünyanın önemli bir kısmı hava savunma sistemlerine kilitlenmişti. Süper güçlerin bir numaralı gündemi de ürettikleri bu sistemleri satabilmekti.

Bizim gibi ülkeler kendilerine yönelik hava saldırılarını önlemek adına bu sistemlere sahip olmak istiyor, hatta bizzat üretmek için çırpınıyordu.

Süper güçlere gelince, Amerika zaten böyle bir saldırıdan emin mi emindi. Öyle ya, elinize bir harita alın ve bakın, dünyanın öyle bir yerinde ki, kimin füzesi ulaşabilir? Ama buna rağmen hem ticaret hem emniyet için dünyanın en güçlü saldırı silahlarını da üretiyor, o saldırılara karşı koyacak savunma sistemlerini de üretiyordu. Rusya da aynı şekilde.

Bugün bunların hepsi bir anda gündemden düşüverdi, yani işlemez oldu, kilitleniverdi, hiç bir işe yaramaz oldu.

Söyleyin, hangi ülke Amerika’ya saldırıp bu kadar can kaybına sebep olabilirdi? Hangi kuvvet Amerika’nın havaalanlarını işlemez hale getirip binlerce uçağını hangarlara çekebilirdi? Hangi ülke binlerce fabrikanın çarklarını durdurup şalterlerini indirebilir ve milyonlarca çalışanını evlerine kilitleyebilirdi?

Bu saydıklarımın hepsini İtalya için de tekrar ediyorum, İspanya için de Almanya için de tekrar ediyorum.

Söyleyin, hangi örgüt ta saraylarına kadar sokularak Avrupa’nın liderlerine suikast düzenleyebilirdi?

Biliyor musunuz, aslında bütün insanlığın dilinden düşürmemesi gereken yegâne kelime “Allahuekber” değil midir? Şahsen ben aldığım her yeni haber karşısında Allahuekber’den daha önemli bir kelime bulamıyorum.

Ey Amerika, ey dünya! Ne oldu patriotlerinize? Ne oldu radarlara bile görünmeyen F35’lerinize? Ey Rusya, ne oldu S 400’lerinize ve daha nice savunma sistemlerinize? Niçin göremediniz corona virüsünü? Niçin engel olamadınız ülkelerinize girmesine? Ne oldu bunca istihbarat örgütlerinize?

Unutmayın, Allah’ın karşısında topunuzun bir örümcek yuvası kadar haysiyetiniz yoktur. Sizi yok etmek için öyle büyük depremlere, tsunamilere veya gürültüsü çok büyük olan belalar göndermesine bile gerek yoktur. Gözle görülemeyecek kadar bir virüsle burnuzu sürter ve size diz çöktürür.

Yapacağınız bir tek şey vardır; Allahuekber demek.