• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...

Bazen çok politize oluyoruz, kendimizi kaptırıp gidiyoruz. Böyle zamanlarda birileri bizi uyarsa çok iyi olacak.

Elimizden fazla bir şeylerin gelmediği, fiilen müdahil olamadığımız gündemlere gereğinden fazla dalıyoruz. İşin acı tarafı elimize somut bir şey de geçmiyor.

Gönül ister ki böyle zamanlarda birden gözümüzü açıversek, yapabileceğimiz halde kaçırmakta olduğumuz güzellikler aklımıza gelse ve hemen ucundan tutuversek.

Elhamdülillah kendimizi kaptırdığımız gündemlerimiz elbette kötü şeyler değil, bombalanan mazlumlardır, mültecilerdir, virüs salgını ve benzer insani problemlerdir. Eğer bunlara doğrudan müdahil olacağımız bir faaliyetin içindeysek ne âlâ, devam edelim.

Fakat elimizden bir şey gelmediği halde sadece ah vah eden, üzülen, öfkelenen, heyecanlanan birileriysek... Diyorum ki böyle durumlarda sıçrayıp uyanalım, kendimize gelelim, o an için yapabileceğimiz salih bir amel bulalım kendimize.

Üç aylardayız, unutmayalım. Kur’an’ımızı açıp okuyalım biraz, çürüttüğümüz ezberlerimizin üzerinden gidelim, sağlamlaştıralım, yeni ezberler yapalım veya Kur’an’dan bir bölüm üzerine ufak da olsa araştırma yapalım, şimdiye kadar anlamadığımız bir konuda tefsirlere gidelim.

Evet, üç aylardayız unutmayalım, mesela yarın bir oruç tutmaya niyetlenelim. Başta hastalar olmak üzere Allah rızası için ziyaret edeceğimiz Müslümanlar tespit edelim ve gidelim.

Suriye’ye ulaşamıyorsak, Yunanistan sınırına varamıyorsak bile şurada hemen yanı başımızda aynı kardeşlerimiz vardır, az bir şeyle de olsa onların gönüllerini alalım.

Büyük ve ideal hedeflerimizi gerçekleştiremiyorsak, basit gibi gördüğümüz küçükleri yapalım ki Rabbimizin hoşnutluğunu kazanalım.

Kaçırmayalım, üç aylar gibi bir fırsatın içindeyiz, bunun farkına varalım, bereketlendirelim. Bu arada başka kardeşlerimize de hatırlatmış oluruz.

Hafriyatlarda, yol yapımlarında çalışan kepçeler, dozerler dikkatimi çeker, izlemeye çalışırım. Bazen bıçağını çok sert bir zemine, büyük bir kayaya vurur. Eğer yerinden oynatamıyorsa bırakır ve hedefini küçültür, sökebileceğine, kaldırabileceğine yönelir, bir defada değil bir kaç hamlede yapmaya çalışır.

Bizler de büyük hedeflere hamle yapıp sonra vaz geçmek yerine küçük küçük salih ameller şeklinde çalışalım diyorum.