• DOLAR 32.599
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.605
  • ...

Milli Görüş’ün amiral gemisi AGD olmalıdır veya MGV olmalıdır. Hariçten gazel okumuyorum, gençliğinin tamamına yakınını Milli Görüş ve Adil Düzen çizgisinde aktif bir şekilde geçirmiş birisi olarak böyle samimi bir uyarının bizim hakkımız olduğuna inanıyorum. Hem Müslümanlar olarak bir birimize tavsiye görevimiz yok mudur?

Önceki günkü yazımda Türkiye’de AK Parti iktidarının ardından acilen Müslümanca bir muhalefete ihtiyaç olduğunu, o günlerde akla ilk gelenin de Saadet Partisi olduğunu fakat onların Erdoğan’a duydukları kin ve düşmanlıktan buna fırsat bulamadıklarını ve savrulduklarını söylemiştim.

Yazımızın başlığına dönelim. Gittiğim yerlerde İslami camiaları, vakıf ve dernekleri ziyaret sadedinde AGD’leri de ziyaret ediyorum ve düşüncelerimi aktarıyorum, açıkça Milli Görüşün amiral gemisinin AGD olması gerektiğini söylüyorum.

AGD’nin önünün SP’den çok daha açık olduğunu geçmişteki faaliyetlerinden biliyoruz. Başta Kur’an Ziyafetleri olmak üzere birçok konuda on binlerce insanı toparlayabildiğine hepimiz şahidiz. Kısacası AGD’nin patent hakkının, isim ve etiket fiyatının SP’den çok çok fazla olduğu unutulmamalıdır.

Ayrıca AGD, bünyesinde çok büyük öğrenci, akademisyen ve ilim adamı barındırma ve bunlarla birlikte büyük faaliyetler yapabilme kapasitesine sahiptir. Yani AGD bayrağının altı SP bayrağından kat kat fazla insan toplayabilir.

Evet, AGD Milli Görüş’ün Amiral Gemisi olmalıdır. SP olsa olsa AGD’nin bir yan ürünü olmalıdır.

Tabidir ki bizim bu teklifimiz sadece bir merkez değişikliğinden ibaret değildir. İhtiyarlar artık AGD üzerinden ellerini çekmeli, gençlerin önünü açıp fırsat vermelidirler.

Aslında ihtiyarlar SP üzerinden de ellerini çekmeliler, evlerine çekilmeliler. Eğer kendilerinin bilgi ve birikimleri varsa hiç merak etmesinler gençler varıp o birikimden istifade ederler. Hem de sadece SP ve AGD’li gençler değil çok daha geniş bir kesim. Yok eğer söyleyecekleri bitmişse oralarda zoraki durmaları kendi değerlerini düşürür.

Bir başka konu. Eğer AGD inisiyatifi alır ve Milli Görüşün Amiral Gemisi olursa, Türkiye’deki diğer bütün gençlik yapılanmalarıyla çok çabuk irtibat kurar ki bu ülke için bundan daha hayati ne vardır?

Kısacası Türkiye Müslümanlarının en köklü ve tecrübeli gençlik kuruluşlarından birisi olan AGD, bugünkü SP’nin tutarsız ve kimseye izah edemeyecekleri siyasetine kurban edilmemelidir vesselam.