• DOLAR 32.452
  • EURO 34.49
  • ALTIN 2471.736
  • ...

Bakmayın ülke insanının bir takım yeni olaylardan dolayı, bazı çıkışlarsebebiyle arada bir kafasını sağa sola çevirdiğine,

Bakmayın bir takım seslere kulak kabarttığına, bakmayın bir takım görüntülere gözünü çevirdiğine,

Aklı fikri hep Recep Tayyip Erdoğan üzerindedir.

Bizzat ifade etmeseler de, sevenlerinin de sevmeyenlerinin de bekledikleri hiç ama hiç kimse yoktur. Farkında olarak ve olmayarak hep Erdoğan’ı gözlemekte, Erdoğan’ın yeni bir çıkışını, yeni bir tavrını beklemektedir.

Bakmayın çıkarılan gürültüye, hiç kimse Ali Babacan diye birini beklemiyor, hatta onu ortaya sürenler bile. Böyle bir durumda bile Recep Tayyip Erdoğan buna ne diyecek, ne yapacak diye onu beklemektedir.

Aynı şekilde Ahmet Davutoğlu da beklenmiyor, hem de hiç beklenmiyor, onun kuracağı parti de beklenmiyor. Sadece Recep Tayyip Erdoğan’ın tavrı merak ediliyor.

Bunları bir övgü konusu yapmak için söylemiyorum, olumsuz gelişmelerde de, hatta bizzat Recep Tayyip Erdoğan’ın sebep olduğu konularda da gözler yine onun üzerinde.

Başta İstanbul ve Ankara seçim yenilgilerinin telafisi için yine onun ne yapacağı beklenmektedir.

Son olarak Trabzon’da linç edilerek sınır dışı edilen Kürtler konusunda olsun, gerek Türkiye genelinde Kürtlerin tarihi celladı olan Kemalist solun ve CHP’nin kollarına itilen, kucağına bırakılan milyonlarca Kürt için yapılabilecek her şey yine Erdoğan’dan beklenmektedir.

İslami kesim tarafından aile yapısına darbe indireceği gerekçesiyle en çok eleştirildiği İstanbul Sözleşmesi konusunda düzeltmenin de ancak kendisi tarafından yapılabileceği başkasından değil Erdoğan’dan beklenmektedir.

Sadece ülke içindeki gelişmelerde değil çok daha fazlasıyla dışardaki her yeni gelişmede de ısrarla Erdoğan beklenmekte, onun cevabı merak edilmektedir.

Amerika yeni bir karar mı aldı, Trump yeni bir twet mi attı, dikkat edin sadece Türkiye’nin değil, dünyanın gözü kulağı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrilmektedir.

Eğer gündem NATO ise, F-35 ise, patriot ise, yaptırım ise gündem Erdoğan demektir.

Yine aynı şekilde gündem S-400 ise, Rusya ise, Çin ise Erdoğan’ı bekliyorsunuz demektir.

Evet, şimdilik beklenen hep Erdoğan’dır.

Erdoğan’ın kendi cenahı için durum böyle olduğu gibi, buna karşı cenahı da dahil edin.

Yani şu anda sol cenahtan da hiç kimse beklenmemektedir.

Öyle ya, yukarıdaki meseleler hakkında, özellikle Türkiye’nin dışarıya karşı duruşuyla ilgili ister İmamoğlu ister Kılıçdaroğlu ister bir başka liderin ne dediğini, ne düşündüğünü bilen var mı ki beklensin?