• DOLAR 32.342
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2241.63
  • ...

1492 Amerika’nın keşfi

23 Haziran 2019 Kürdistan’ın keşfi

Siz Pazar öğle saatlerinde kaleme aldığım bu yazıyı okurken İstanbul seçimleri kesin olmasa da az çok belli olmuş olacak.

Şöyle hakkani bir tahminde bulunsak nasıl olur? 31 Mart seçimlerinde Ekrem İmamoğlu alacağı oyların hepsini almıştır, küskünleri yoktur, ihmalcileri de yoktur, hepsi bundan ibarettir.

Buna mukabil Binali Yıldırım’ın ciddi miktarda küskünleri, kırgınları ve ihmalkârları vardır. Bunları sandığa götürebildiği takdirde kazanacağı kesindir.

Siz buna bir de hile ve çalıntıların giderildiğini düşünün, makasın daha da açılacağı ortadadır.

Bizim bu tahminimiz tutmuş da olabilir, havada kalmış da olabilir, dediğimiz gibi bu bir tahminden ibarettir.

Biliyoruz şu anda önemli olan seçimin neticesi, kimin kazanıp kimin kaybettiğidir.

Fakat 23 Haziran seçimleri nasıl neticelenirse neticelensin tartışmasız en önemli yönü bu seçimde Kürdler keşfedilmiş, Kürdistan keşfedilmiştir.

Kalemi eline alan siyasiler ne kadar çarpsalar, çıkarsalar, toplasalar, istedikleri kadar alt alta, üst üste yazsalar, toplasalar da Kürdlerin olmadığı hiç bir hesap tutmuyordu. Kendileri bizzat seçime katılsalardı hiç bu kadar önemli olmazdı. Fakat doğrudan seçime girmiyorlardı, mevcutlardan birini destekleyeceklerdi.

Bu demek oluyordu ki tercihlerini kimden yana kullanırlarsa o taraf ağır basacaktı. Durum böyle olunca bütün gözler Kürdlerin üzerine çevrildi. Kelimenin tam anlamıyla Kürdlerin farkına varıldı, Kürdler keşfedildi. Sadece gözler değil, yollar onlardan tarafa çevrildi.

Seçim İstanbul’daydı ama gözler bir anda önce dindar Kürdlere çevrildi, referandumu belirleyen Kürdlere.

Daha sonra da İmralı’sından, Edirne’sinden, Kandil’lisine, bütün Kürdlere çevrildi.

Her ne kadar birileri hala Kürdistan’ın keşfini kabullenmese, “Yok canım, o sizin gördüğünüz yer bildiğiniz güneydoğu diye diretse de 23 Haziran bu keşfi tescillemiş durumdadır.

Şimdi önemli olan gerek keşfedenlerin, gerek keşfedilenlerin bunu en güzel bir şekilde değerlendirebilmesi, hayırla neticelendirilebilmesidir.

Bu noktada daha önce atılan adımları yapılan hataları da masaya yatırarak bütün keşiflerde olduğu gibi bu keşfi de hayırla ve sabırla geliştirebilmektir.