• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...

Neticede matematiğin dediği oldu ve bundan sonra da öyle olacak, değil mi? Çok şeyde olduğu gibi seçimlerde de kesin neticeyi her zaman rakamlar söyler.

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığını iktidarın adayı kaybetti, muhalefetin adayı kazandı. Sonra itiraz edildi, seçimin yenilenmesi kararı alındı. 23 Haziranda yenilenecek seçimlerde yine rakamların dediği olacak.

Bu durumda iktidar adayı Binali Yıldırım’ın kazanabilmesi için kesinlikle oylarını artırması gerekiyor, var mı buna bir itirazı olan?

Birileri “var” diyor, iktidar partisinin trolleri, medyanın silahşörleri “var” diyor. Onlara göre yeni oylara gerek olmadığı gibi mevcut oyların bir bölümünün daha yok olması, azalması gerekirmiş galiba ki durmadan insan kovuyorlar. Bırakın küskünleri yeniden kazanmayı, bırakın AK Partili olduğu halde sandığa gitmeyenleri çağırmayı, bizzat işin içinde olanları kovmak ve küstürmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Herkes merakla onları bekliyor acaba bugün kimi hain ilan edecekler diye.

Karşı taraf ücretle casus tutsa; “Sizin göreviniz; iktidar partisinin içine gireceksiniz, insanları nefret ettireceksiniz, küstüreceksiniz ve oradan uzaklaştıracaksınız” deseler inanın bu kadar başarılı olamazlar.

Kalemlerini, ekranlarını tırpan gibi kullanıyorlar, önlerine kim gelirse kesip biçiyorlar. Cephaneliklerini ihanet ve hain kelimeleriyle doldurmuşlar önlerine geleni tarıyorlar.

Kendilerince bunu iyi niyetle yapıyorlarsa iyi bilsinler ki matematikle savaşıyorlar, nefret ettiriyorlar, küstürüyor, kaçırıyorlar. Tekrar ediyoruz; kimin rakamı fazla çıkarsa kazanan o olacaktır.

Sakının, köşe başlarına yerleşen bu silahşorların bizzat kendileri bir proje olmasın? Hani herkesi proje olmakla itham ediyorlar ya?

Peki, iktidar partisinin yetkililerinin bundan haberleri yok mu? Onlara buradan sesleniyoruz; Allah aşkına bu medya silahşorlarını hanginiz şirketinizin, marketinizin satış veya halkla ilişkiler müdürlüğüne getirir?

Peki, beni niçin ilgilendiriyor? İşin içinde İslam var, İslam adına yönetimde olma durumu var. Kovulanlar, itham edilenler İslam adına kovulmuş ve küstürülmüş oluyorlar, yanlış mı düşünüyorum? Sonra, karşı taraf onlara vururken İslam’a da vuruyor.

Sadece 23 Haziran seçimlerini kazanmak için değil, genel olarak Müslümanların içinde bulunduğu durum gereği bu kişiler derhal oralardan uzaklaştırılmalıdır. Onların saldırıları belki bazı yetkililerin hoşuna gidiyor, yüreklerini soğutuyor, öfkelerini tatmin ediyor olabilir. Fakat Müslümanları üzmekte, daha da önemlisi dağıtıp parçalamaktadırlar.