• DOLAR 32.602
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2501.223
  • ...

Canım daha başındayız hele dur bakalım daha neler olacak neler diyenlerimiz çıkabilir. Tamam, daha ilk on günündeyiz fakat bizi birinci dereceden ilgilendiren konularda hiç bir değişiklik olmayacağını çekinmeden söyleyebiliriz.

Gerek dünya genelinde gerek yaşadığımız ülkede belki hiç beklemediğimiz, tahmin bile etmediğimiz değişiklikler olabilir. Fakat baştan belirtelim ki söz konusu olabilecek bu gelişmeler bizim hayrımıza olacağı kanaatinde değilim.

Ne Filistin`de ne Myanmar`da, ne, ne Suriye ve Irak`ta, ne de Yemen`de hayırlı gelişmeler bekleyebiliriz.

Daha dar anlamda bu ülkede yaşayan Müslümanlar olarak durumumuzda bir iyileşme olmayacağını düşünüyorum.

Yılın ilk on günü nasıl geçmişse diğer günleri de öylece geçip gidecek.

Bu bir karamsarlık değil mi, niçin böyle düşünüyorsun diyebilirsiniz. Bizde bir değişiklik var mı ki durumumuzda bir değişiklik olsun.

Her bir Müslüman İslam`ın cephelerinden bir cephedir.  Bizim cephede ne gibi bir değişim var, ona bakmalıyız ve konuşmalıyız.

“Canım benim cephede bir değişiklik yok ama...” diyerek başka cephelerden zafer haberleri beklemek beyhudedir.

Eğer bizim küçük cephemizde dışarıdan fark edilir bir takım gelişmeler varsa o zaman diğer cephelerden de güzel haberler beklemeye hakkımız vardır.

Cephemiz ilim adına irfan adına, aksiyon adına etrafımızın dikkatini çekecek şekilde ilerlemeler kaydediyorsa 2019 bizim için güzel bir başlangıç, yeni bir merhale olabilir.

Kazanılacak erdemler ve değerler belki bir meyvenin olgunlaşması gibi bir anda olmayabilir fakat bu merhale düzgün işliyorsa mutlaka hedefine ulaşır, dışımızdaki dünya da uzun müddet görmemezlikten gelemez.

Her şeyden önce bir ilim ve irfan yolculuğuna çıkmış mıyız? En somut örnek bu olabilir. Böyle bir yolculuğa çıkmak bir yarış başlatmak demektir ki bu başlı başına bir zaferdir. Çünkü bu bizim başlattığımız, bizim düzenlediğimiz bir yarış olacaktır.

Buna şiddetle ihtiyacımız vardır. Çünkü insanımız bugün hep başkalarının düzenlediği yarışmalardadır. Kazansak ne olacak? Her şeyi onlar belirlemiş, neyin yarışı olacağını, nerede yapılacağını, kurallarını, plaketlerini hep onlar belirlemiş.

Biz bizim erdemlerimizin yarışmasını düzenlemeliyiz. Her şeyini kendimiz belirlemeliyiz.

İşte o zaman her bir cepheden hayırlı haberler bekleme hakkımız olacağı gibi 2019 yılının nasıl gittiğini de konuşabiliriz.