• DOLAR 32.603
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2503.163
  • ...

Birisi hakkında  “Allah dostu” demek biraz iddialı bir söz gibi ama biz zahire göre hüküm verir, gördüklerimize, bildiklerimize göre şehadette bulunuruz.

Ömrünü Kur`an öğretmeye adamış birisiydi Hacı Muhammed Yetiş amcamız. Başkalarından farkı, kendisiyle birlikte evini de Rabbine, Rabbinin kitabına adamıştı. Toprak yapıdan oluşan ve cıvıl cıvıl çocuklarla dolup taşan o güzelim avlu vahyin feyziyle doluydu her zaman. Vardığımızda orada misafir olur o feyzi hemencecik hissederdik.

Kahta büyük bir ilçe, İslam davasının muhkem kalelerinden birisidir. Burada yaşayanların büyük bir kısmının mutlaka Hacı Muhammed Yetiş hocamızın tornasından geçtiğini, mutlaka ondan Kur`an dersi aldığını söylüyorlar. Hatta aileler kendilerinin güdemediği ele avuca sığmayan çocuklarını da Hocamızın başına sardıklarını söylüyorlar.

Gelelim bizim tanışmamıza. Biz Hacı Muhammed amcamızla cezaevi yollarında da birlikteydik. O sadece kendisini değil aynı şekilde evlatlarını Rabbine adamıştı. Son olarak oğlu Mustafa Yetiş Fetö kumpas ve ihanetiyle zindana atılmış, Hacı Muhammed amca cezaevi ziyareti için yıllarca yollardaydı.

Ömrünün son yıllarında demek ki fetö zulmünden de nasibini almak varmış. Hacı Muhammed hocamız anlaşılan bu hesabı da ahirete götürmüş bulunuyor. Fakat şahit olduğum kadarıyla fetö Muhammed Yetiş amcanın çok ahını almış, beddualarından nasiplenmiştir.

Evet, muhterem dostlar, Muhammed Yetiş amca yüzlercesinden sadece birisidir. Onun gibi daha nice ahı alınan, bedduaları alınan babalar ve anneler var.

Hatta Muhammed Yetiş amcamız onların içinde yine az çok şanslı olanlardandır, hiç olmazsa oğlunu dünya gözüyle gördü. İslam davasından dolayı cezaevindeki evlatlarına sarılamadan giden nice babalar ve analar biliyoruz.

Birileri bu insanların ahlarını ve beddualarını alıp durmaktan hiç mi korkmaz acaba? Hadi diyelim ki bir noktaya kadar işin vebalini fetö`ye attınız... Her şeye muktedir oldukları halde bir tek adım atmayan, iki satır yazı yazamayanların durumu ne olacak?

Başta Muhammed Yetiş hocamız olmak üzere evlatlarına hasret giden, anne babalarına hasret gidenlere Rabbimizden rahmet niyaz ediyoruz.