• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...

Birilerinin her hangi bir eylemi hakkında en kolay ve ucuz değerlendirme “bu bir provokasyondur, o bir provokatördür” demektir.

Bu beyefendiler böylece hem söz konusu eylemi mahkum etmiş olurlar, hem kendilerini bu eylemden uzak tutarlar, hem bu eylemi yapanları basit ve düşüncesizlikle itham ederek kendileri kibir saraylarında yaşamaya devam ederler.

Bir de kendi korkaklıklarını bilgece örtmüş olurlar.

Elbette provoke diye bir gerçek ve bunu gerçekleştiren provokatörler olabilir. Fakat birileri hakkında bu hükmü verenler çok dikkatli olmak zorundadır.

Ne acıdır ki bu ithama maruz kalanlar son zamanlarda hep Müslümanlar olmaktadır. Aklım erdi ereli Müslümanlar bu rejime karşı bireysel bir takım eylemler yapa gelmektedirler.

İşin en acı tarafı rejimin polis ve yargısından önce çok bilmiş ağabeyleri tarafından “provokatör” ithamıyla karşılaşmalarıdır. Bu tür eylemleri yapanlar zaten rejimin kendilerine nasıl muamele edeceğini biliyorlar ve buna karşı hazırlıklıdırlar yani bir şeyleri göze almışlardır.

Fakat çok sevdikleri hocaları ve ağabeyleri tarafından mahkum edilmeleri inanınız ki rejimin zulmünden çok daha ağır gelmektedir.

Evet, ortaya koyduğu eylem o an için İslam`a ve Müslümanlara bir şey kazandırmıyor olabilir hatta zarar da verebilir.

Bütün bunlara rağmen bir Müslümanı provokatörlükle itham etmenin hesabı çok ağır olsa gerek.

Hem Müslümanları bu şekilde bireysel eylemlere sevk eden asıl şey nedir biliyor musunuz? Bilenlerin, ağzına bakılanların, ithamcıların suskunluğu değil midir?

Bugün İslam dünyasında aşırılık diye isimlendirdiğimiz eylemlerin çıkış sebebi üst düzey sorumluların suskunluğu ve hiç bir halt edememeleri değil midir?

Son günlerde Türkiye`deki bu tür bireysel eylemleri göz önüne alarak İslam adına ahkam kesen ağabeylere diyoruz ki; kurulduğu günden bu yana bu rejimle, bu rejimin ideolojisiyle İslam`ın ve Müslümanların bir problemi yok mudur, söyleyeceği bir şeyi yok mudur? Siz bu konuda üzerinize düşeni yaptınız da eğer bazıları bununla yetinmediyse o zaman söylerim onlara ne söyleyecekseniz.

Son olarak şunun bilinmesini istiyoruz ki Müslümanlar asla provokatör değildir, onları bu şekilde vicdansızca ve Allah`tan korkmadan niteleyenler bunun hesabını veremeyeceklerdir.