• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2306.74
  • ...

Hadi diyelim ezanı Türkçeye çevirdiniz ve eski gâvurluğunuzdan kalan bir miras olarak da “Allahuekber” yerine  “Tanrı uludur” dediniz, dedirttiniz.

Ya ezanların namazların haricindeki tekbirler no olacak? Toplumsal hayatımızın her yerinde kullandığımız tekbirlerimiz için bir şey düşündüler mi acaba?

Malumunuz ezanın 17 yıl Türkçe olarak dayatıldığı o günlerde sosyal hayatımızda tekbirin fazla bir yeri yoktu. Gerek baskıdan gerek İslam`ın sosyal hayattan uzaklaştırılmış olmasından dolayı insanımız içinden geldiği her yerde Allahuekber demiyordu.

Ama bugün artık tekbirsiz hiç bir etkinliğimiz yok. “Allahuekber” diye haykırmadan asla edemediğimiz öyle çok zaman ve zeminimiz var ki.

Evet bu ülkenin amansız, iflah olmaz İslam ve ezan düşmanlarına bir daha soruyoruz; Diyelim ki darbeyle veya bir başka şerefsizlikle iktidara geldiniz (zaten başka bir şekilde iktidar olamayacağınızı kendiniz de eşşek gibi biliyorsunuz) ve bu arada resmi görevlilere minarelerde zoraki “tanrı uludur” dedirttiniz.

Söylediğimiz gibi günler artık eski günler değil. En basitinden otogarlarda asker uğurlamalarından tutun, İslami olmayan düğünlerde bile Allahuekber sesi eksik olmuyor.

Asker cenazelerini bir tarafa bırakın şu son 15 Temmuz etkinlikleri baştan sona tekbirlerle dolu değil mi?

Artık başından sonuna kadar tekbirlerle dolu olan İslami etkinlikleri siz düşünün.

Yani demem odur ki bizim şu İslam ve ezan düşmanlarının işi zor mu zor.

Yapmaları gereken şey; ta baştan ciddi tedbirler alarak insanların “Allahuekber!” diye haykıracak sahneleri önceden sansürleyip o noktaya gelmelerini önlemek.

Daha açıkçası insanlar “Allahuekber” demeden önce ona gerek duymayacakları bir gâvurluk düşünmektir.

Bunun yolu da İslam`ı hayatın bütün alanlarından cımbızla teker teker ayıklamaktır.

Veya şöyle bir şey de yapa bilirler: Baktılar bu işi kökünden halletmek zor, başka bir İblislik düşünebilirler, “Allahuekber” yerine insanları tatmin edebilecek başka bir kelime bulabilirler. Baştan belirteyim; Sicili bozuk “Tanrı uludur” sözü hiç mi hiç olmaz. Düşünseniz ya, insanların imanlarının galeyana geldiği bir anda “Tanrı uluduuuur” diye bir ses duysalar bizim doğunun tabiriyle “Kim lo bu gavat?” cevabını alır. Heb bir de “Allahuekber” diye topluca haykırılmadan önce bir kişi “Tekbiiiir!” diye komut veriyor. Acaba “Tanrı uludur”dan önce nasıl bir komut verecekler?