• DOLAR 32.453
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2323.25
  • ...

Çorak toprakların yağmura, suya olan ihtiyacı ne ise bugün beşeriyetin ahlak ve iffete olan ihtiyacı ve susamışlığı aynıdır.

Biliyoruz, dünya genelinde insanlığın karşı karşıya olduğu sayısız problem vardır ve herkes baktığı pencereye göre bu problemlerden bir kısmını öne çıkarıyor.

Tamam, açlık ve yetersiz beslenme problemi, mülteciler problemi, çevre kirliliği ve tabiatın tahrifi gibi insanlığın ciddi problemleri vardır, el hak doğrudur.

Fakat bize göre yeryüzünün bir numaralı problemi iffetsizlik, hayâsızlık problemidir. Maalesef hiç bir araştırma kurumunun, hiç bir istatistik kurumunun listesinde, ajandasında böyle bir konu ve gündem olmadığı için bu yönde bir anket çalışması da yoktur.

Biz iddia ediyoruz ki insanoğlunun şu anda gündeme getirdiği problemlerin hiç birisi iffet ve hayâ problemiyle asla kıyaslanamaz.

Başta da söylediğimiz gibi insanlık bu anlamda çölde dudakları kurumuş cayır cayır yanan birisine benzemektedir.

İşin bir başka acı yönü de saydığımız diğer problemlerin çoğunda çözüm ve çare olarak Batının gözüne bakıldığı halde iffet ve hayâ problemine Batının çözüm bulması bir yana problemin kaynağı batının kendisidir. Yeryüzüne iffetsizlik, hayâsızlık büyük oranda Batıdan yayılmaktadır.

İşin en acı yönü ise iffeti ve hayânın yeryüzündeki biricik sembolü olan Hz. Meryem validemize inanma iddiasındaki bu Batıdır.

Evet, bu anlamda Batı yanmakta ve kendisiyle birlikte başkalarını da yakmaktadır. İffetsizliğin doğal neticesi olarak evsizlik, yuvasızlık, nikahsızlık, temiz aileye hasret, eşler arası ihanet bugün Batının içinde yüzdüğü bataklıktır. Keşke sadece kendisi boğulup gitseydi bu bataklıkta fakat başkalarını da, bizleri de çekmektedir bu bataklığa.

Bir şeyler yapılmalıdır,  ciddi bir şeyler, hem de seferberlik çapında.

Diyarbakır`da üçüncüsü toplanan Dünya Âlimler Birliğinin iki günlük oturum sonunda yayınlanan bildiride âlimlerin öncülüğünde iffet ve ahlâk seferberliği başlatılmasına karar verilmiştir.

Sonuç bildirisinin tamamını bulup mutlaka okumalısınız. Her bir maddesi ayrı ayrı öneme sahip olan bu sonuç bildirisinin İffet ve Hayâ Seferberliği Başlatılmalı meselesi benim dikkatimi çekti.

Öyle ya, yüzü bir genç kızdan daha çabuk kızaran bir Peygamberin (s.a.v) varislerine bu yakışırdı, onlar da bunu yaptılar