• DOLAR 32.524
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.675
  • ...

“Dünya beşten büyüktür” çıkışı söz olarak bile yeryüzünün mazlumları adına gerçekten önemli bir çıkıştır.

Bildiğiniz gibi beşten maksat BM Güvenlik Konseyinin daimi beş üyesi Amerika, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa kast edilmektedir. Bu beş üyenin her birinin veto hakkı olduğu için dünyanın tamamının aldığı kararlar geçersiz sayılıyor, yürürlüğe konulamıyor.

Mesela İsrail terör devletinin işgal ve katliamları Güvenlik Konseyi tarafından defalarca kınanmasına ve geri çekilmesi doğrultusunda kararlar çıkarılmasına rağmen ABD tarafından veto edilmektedir.

Zaten Başkan Erdoğan`ın “dünya beşten büyüktür” çıkışının kalkış noktası ve hedefi de burasıdır. Bu sözü duyan herkes bunu böyle anlamıştır.

Diğer dört üyenin de buna benzer adaletsiz vetolarına şahit olsak da ABD ve siyonist terör devleti her zaman gündemde olmuştur.

Özellikle ABD`nin son dönemdeki işgal ve katliamlarına ekonomik zorbalık ve dayatmaları da eklenince “dünya beşten büyüktür” sloganı Türkiye`nin sınırlarını aşıp dışarıda da dikkate alınmaya başlamıştır. Bunlar bildiğiniz şeyler.

Fakat şu günlerde bu söz bir de Putin`in gözlerinin içine bakılarak söylenmelidir; Dünya Rusya`dan büyüktür, Müslümanlar Rusya`dan büyüktür denmelidir.

Her ne kadar Amerika ve Trump`ın bir takım gâvurluklarından dolayı Rusya ve Çin`in başını çektiği blokla yakınlaşmalar yaşansa da başta Suriye, özellikle İdlib konusunda en az ABD kadar ayrılıkların olduğu inkar edilemez.

Ukrayna, Kırım, Azerbaycan siyasetlerinde Rusya ile ayrı ayrı tellerde çaldığımız bir yana özellikle Suriye ve İdlib konusunda da tamamen farklı görüşlere sahip olduğumuzun açığa çıkmasını istemez bir halimiz var.

Rusya`nın PKK/PYD ve benzer örgütleri meşru birer yapı olarak gördüğünü bir tarafa kaydedelim.

Suriye`nin toprak bütünlüğü konusunda aynı görüşteymişiz gibiyiz ama Suriye`deki rejimi de aynen onun toprak bütünlüğü gibi da savunmamız dayatılıyor veya yutturuluyor.

Bu ne demek oluyor; Türkiye şu ana kadar terörden arındırmak için girdiği her yerden çıkmalıdır.

Kendisinin hiç bir sınırı olmadığı halde Suriye topraklarında bulunması, bundan da öte Doğu Guta, Halep, ve Hama`da yüzbinlerce Müslümanın bombalanması mutlaka Rusya`dan sorulmalıdır.

“Dünya beşten ‘yani Rusya`dan da` büyüktür.”