• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2504.145
  • ...

“Annemin duası yeter.” Araçların arkasında en çok gördüğümüz yazılardan birisi olmalı. Güzel, hoş ve sıcak bir söz. Gözümüzün önüne hemen seccadesinde oturmuş ve ellerini açmış bir anne portresi geliyor. İnsana az çok bir güven veriyor.

İnsan başta ebeveyni olmak üzere mutlaka birilerinin duasını alarak dışarı adım atmalıdır. Tabii bu arada duayı da hak etmelidir. Arkasından dua edeni olmayanlar gerçekten en çok acınması gerekenlerdir.

Yanlarında değiliz o annelerin, evlatlarına hangi duaları ettiklerini görüp duymuyoruz ama az çok tahmin edebiliyoruz.

Şahsen ben bir aracın arkasında bu yazıyı gördüğümde aklıma ilk gelen anne duaları şunlardır diyorum:

“Evladımı her türlü kazadan beladan muhafaza buyur... Evladımın kazancını bol eyle, borçlarının edasını ver... Evladımın işini gücünü rast getir, rızkını bol eyle... Evlatlarımızın acılarını bizlere gösterme...”

Eğer bu evlatlar bir de öğrenciyse artık sınavları kazanmaları için yaptıkları dualara, okul bahçelerinde Yasin cüzleri üzerine nasıl yumulduklarına hepimiz şahidizdir.

Diyorum ki; Allah Rasûlü (s.a.v) de bizim gibi mi dua ediyordu evlatları için? Özellikle evlatlarının acılarını göstermemesi için bizim gibi yalvarıyor muydu Rabbine? Bakıyoruz birisi hariç bütün evlatlarının ölümlerine şahit oluyor, hepsini bizzat kendi elleriyle toprağa veriyor. Torunlarının da büyük bir kısmını.

Bizim görmeye tahammül edemediğimiz evlat acısı namına ne varsa görüyor. Acaba böyle olmaması için dua etmiyor mu veya ediyor da duası mı kabul olmuyor?

Sözü fazla uzatmayalım, sadece Hz. Muhammed Aleyhisselam değil, diğer bütün peygamberlere bakıyoruz da onların evlatlarına yaptıkları dualar bizim dualarımıza, özellikle annelerimizin yaptığı dualara benzemiyor.

Onun için diyoruz ki; söyleyin annelerinize dualarını değiştirsinler.

“Allah`ım, evlatlarımızı putlara kul olmaktan muhafaza buyur!” diye yalvarsınlar.

“Allah`ım, evlatlarımızı, zürriyetimizi namazı ikame edenlerden eyle!” diye gözyaşı dökelim.

“Allah`ım, eşlerimizi ve evlatlarımızı bizler için göz aydınlığı eyle, onları muttakilerin imamları, önderleri eyle” diye dua ile yakaralım.

Korkarım evlatlarımızın sadece dünyaları için böylesine çırpınmamızı Rabbimiz hoş karşılamayabilir.

Hani yaz tatili dolayısıyla Müslümanların gündemini çocuklar oluşturuyor ya, gündeme bir katkımız olsun istedik.