• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...

Önemli birisiyle görüşmek üzere bir randevu aldığımız zaman ne söyleyeceğimizi, ne isteyeceğimizi önceden belirleriz, yerine göre notlar alırız, bir liste hazırlarız.

En azından kafamızda bazı cümleler kurarız ve kendi kendimize tekrar ederiz.

Hatta yerine göre aynı anda sesimizin tonunu, yüzümüzün şeklini bile belirleriz.

Sözü nereye getireceğimi az çok anlamışsınızdır; Dua`ya getireceğim.

Dua etmeden önce ne isteyeceğimize dair liste hazırladığımız olur mu hiç?

“Ben biraz sonra Rabbimin huzuruna varıp el açacağım ve şunları şunları isteyeceğim” diye isteklerini önceden kafasında planlayanlarımız var mıdır?

Hele bunun için en elverişli zamanı ve mekanı dikkate alıp gözetlediğimiz oluyor mu?

Hepimizin bildiği gibi; “Kulun Rabbine en yakın olduğu zamanı secdedir, o halde secdelerinizde duanızı çoğaltın” Nebevi tavsiyesini somut olarak ne kadar uyguladığımız oluyor?

Bunca ihtiyacımız, bunca zaruretlerimiz dururken secdelerimizi çabucak geçirip adeta harcayıverdiğimizin ne kadar farkındayız?

Nazımızın geçtiği bazı kardeşlerimize yeri geldiğinde söylüyorum; Namazın sonunda dua edeceğine, namazın secdesinde dua etseydin ya. Biraz önce Rabbine en yakın bir pozisyondaydın, harcayıverdin, bir an evvel kaçtın secdeden, halbuki isteklerinin tam kabul olacağı bir fırsatı yakalamıştın...”

Bir Müslüman henüz namaza durmadan önce secdelerinde neler isteyeceğinin listesini önceden yapması onun namazına da mükemmel bir kalite getirecektir.

Hem sadece secdesinde ne isteyeceğini değil, Fatiha`dan sonra neler okuyacağını da namazdan önceden seçip tespit etmesi ne güzeldir.

Aslında sözü Ramazana getirmek, bu yılki Ramazanda neleri hedeflediğimizi önceden kararlaştırmaktan söz edecektim. Düşündüm ki secdeleri için istek listesi hazırlamanın bu işin başlangıcı olduğunu düşündüm.

Unutmayalım ki namazı değerlendirebilmek, secdelerini değerlendirebilmek hayatı değerlendirebilmektir.

Namazı zayi etmek, secdelerini zayi etmek, hayatı zayi etmektir. Bu noktada kaybedenler başka nerede kazanırlarsa kazansınlar, kaybetmişlerdir.

Rabbimiz Recep ve Şa`banı bizler için inşaallah bereketli kılmıştır, bizleri Ramazana da ulaştırıp hakkıyla değerlendirmeyi lütfeylesin, bizlerden razı eylesin.