• DOLAR 32.323
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2298.801
  • ...
SON DAKİKA

Aslında böyle bir tehlike ile de karşı karşıyayız.

Bizi Sünnetten vurmak isteyenlerin, ‘Kur`an bize yeter` diyerek Sünneti ve dolayısıyla Rasûlullah`ı devre dışı bırakmak isteyenlerin yanı sıra farkında mıyız bilmem, bir de Peygamber Aleyhisselam`ı kendilerine itaat ettirmeye yeltenenlerimiz var. Gerçi netice itibariyle ikisi de aynı yola çıkmaktadır. Peygamberi devre dışı bırakanların gayesi de Kur`an`ı kendi istedikleri yere çekip götürmek, yani kendilerini, heva ve heveslerini Kur`an`a onaylatmak, Peygamber Aleyhisselam`ı kendilerine itaat ettirmek isteyenlerin amaçları da aynıdır.

İlginçtir ki Allah`ın Rasûlü henüz hayattayken onu kendilerine itaat ettirmeye, yaptıklarını onaylatmaya çalışanlar olmuştur.

“İyi biliniz ki Allah`ın Rasûlü içinizdedir. Eğer o birçok konuda size itaat edecek olsaydı kesinlikle sıkıntıya düşerdiniz. Fakat Allah size imanı sevdirdi, onu kalplerinizde kökleştirip süsledi ve sizi küfürden, fasıklıktan ve isyandan nefret ettirdi...”(Hücürat 7)

Bu yola başvuranlara baktığımızda onların özelliklerinin başında tek kişilikleri dikkatimizi çekmektedir. Yani buna yeltenenler bir heyet, bir şûra, bir kurul değildirler, tek kişidirler. Çünkü bu ümmet, bu ümmetin alimleri toplu halde kolay kolay hata etmezler. Dolayısıyla Rasûlü kendilerine itaat ettirme hastalığına da kolay kolay yakalanmazlar.

Ümmetin bugünkü sıkıntılarının başında tek kişiye dayanan İslami çalışma ve faaliyetler gelmektedir.

“Sıkıntıya düşerdiniz” uyarısı üzerinde iyice durmamız gerekmektedir.

Çünkü bu “sıkıntı” bazen binlerce Müslümanın hem de gencecik Müslümanın canına mal oluyor, binlercesinin çar çur edilen ömrüne, sayısız Müslümanın birikimine mal oluyor.

Yetmez mi artık bu ümmetin aynı delikten defalarca ısırılışı?

Etrafınıza şöyle bir bakıverin, yaşadığınız ülkenin sınırlarını da aşarak bir gözlemde bulunun, bu ümmetin yegâne serveti ve sermayesi olan gençliğini harcayıp tüketenlere şöyle bir bakın, genellikle tek kişiye dayanan, düşünce ve tespitlerini testten, şûradan geçirmeyenler olacağını rahatlıkla göreceksiniz.

Bu yıl ki etkinliklerde bu konuya da dikkat çekmek istiyorum fakat heyecanlı miting havalarında meramımızı anlatmamız kolay olmuyor, siz bu ifadeleri bir takviye kabul edin.

Baştaki soruyu şimdi bir daha soralım; Biz Rasûlullah`a mı itaat ediyoruz yoksa Rasûlullah`ı kendimize mi itaat ettiriyoruz?