• DOLAR 32.433
  • EURO 34.462
  • ALTIN 2486.955
  • ...

Ateizmi, deizmi kastediyorum. Olduğundan çok fazla abartılıyor. Ne yazık ki bir takım Müslümanlar da bu panik halini bizim gündemimize taşımak istiyorlar.

Seksenli doksanlı yılların çok satan kitaplarının başında Yahudilik, Masonluk ve benzerleri gelirdi. Nefret ederdim ve sözümün geçtiklerine okumamalarını söylerdim. Çünkü bu kitaplar şeytani tuzaklardan ibaretti. Bu kitaplar özet olarak şunu demek istiyordu: Ey Müslümanlar, etrafınız sarılmıştır, kuşatılmış durumdasınız, boş yere direnmeyin.

Öyle ya, Yahudi`nin olmadığı, MOSSAD`ın, CIA`nın olmadığı bir nokta yoktu bu kitaplara göre, attığımız her adımdan, aldığımız her nefesten haberdar idiler.

Son günlerde gündemin başköşesine oturtulmaya çalışılan bu ateizm ve deizm de aynıdır.

Müslümanlar olarak elbette her konuda dikkatli olmamız gerekir, bu ayrı bir konu.

Konuşmayı seven, davet konusunda bir şeyler yapmaya gayret eden, İslami konularda münazaralara, yerine göre münakaşalara giren birisiyim.

Fakat ateist, yani Allah`a inanmadığını iddia eden birileriyle ne sözlü ne de yazılı bir münazaraya kolay kolay girmem.

Çünkü Kur`an girmez. Öyle ya, Kelam`ın sahibi Kendi varlığını ispata asla gerek duymaz. Dolayısıyla hiç bir peygamber de gönderildiği topluma Allah`ın varlığını ispat etmeye girişmez.

Çünkü Rabbimiz yarattığı bütün insanlara kendi varlığını formatlamış, fıtratına işlemiştir. İsterseniz Kur`an-ı Kerim`e bir de bu gözle bakınız; tarih boyunca gelmiş geçmiş ve Kur`an`da hayat hikayeleri anlatılan bütün toplumlar Allah Teala`nın varlığını birliğini, yaratıcılığını kabullenmişlerdir.

Gelelim günümüzün ateistlerine... Yalan söylüyorlar, inançlarının üzerini örtüyorlar. Masa başında öyle konuşuyorlar, yazıp çiziyorlar. Ateist olduğunu iddia eden birileriyle en normal zamanlarda bu konuyu hiç konuşmam. Ben onlarla ameliyathanelerin önünde, kendileri veya en yakınları bıçak altına girerken, freni patlayan ve uçuruma doğru gitmekte olan bir aracın içinde, türbülansa yakalanan bir uçakta, azgın dalgalara kapılmış bir teknede ve benzer tehlikeli pozisyonlarda görmek isterim. Nitekim gördüklerimiz de oluyor; hepsi de Allah Allah diye çığrışıyorlar.

Durum böyle olunca ateizm denilen bu illeti gözümüzde fazla büyütmeyelim. Hele hele İslam alemini kasıp kavuruyor palavralarını dillendirmeyelim. Bırakın havlasın dursun.