• DOLAR 32.564
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2410.94
  • ...

İç savaş için vurmasını iyi biliyor, kırıp parçalamayı da iyi biliyor. Bölmeyi de çok güzel yapıyor. Matematiği kuvvetli galiba. Topluyor, bölüyor, çarpıp iç ve dış dostlarına çıkartma yapıyor. Sahi bilmezse ondan ne hayır beklenir ki? Adam harika vuruşlar yapıyor. Sağ bek, sol bek, orta saha, ileri, geri iyi oynuyor. Daha doğrusu iyi yetiştirmişler.

Savaşın, iç kaosun, propaganda ve karalamanın psikolojisini de iyi bilmek lazım! Sel haddin(i) bil, onu da biliyor.  

Amerika'dan alınan emirlerle emperyalizm sömürgeciliğini de bilmek lazım.

Apo’dan daha iyi Kürd katletmek için de 6-8 Ekim’in provokatörü olmayı da bilmek lazım, onu da iyi bildi.

Cana zarar, mala zarar, namus ve nesle zarar, akla, fikre ve halkına zarar vermesini bilmek lazım. Tabi bir de dine ve toplumsal değerlere zarar vermesini taktik icabı bilmek lazım.

Duvara yazı yazmış “Dik dur eğilme reis” diye. Evet bile bile yazmış. Çok rahat bir şekilde neşeli neşeli yazmış. Yazmış da dostlarına toz kondurmamaya azami derece gayret göstermiş. Evirmiş çevirmiş eninde sonunda çamur ata ata duvara, hemi de utanç duvarına hızlıca tos(t)lamış!

İç ve dış dostlar sırtını sıvazlamış da o da yazmış u yazmış. Her şeyi bilerek yazmış. Önce düşünmüş sonra da duvara yazmış...

Ve neler yazmış neler!...

Neler yazmamış ki...

Ufku o kadar açılmış beyni o kadar gelişmiş ki akla hayale ziyan muhteşem fikirler ortaya çıkmış. Hatta bizim afak(ufuklar)onun fikirleri karşısında çok ufak kalmışlar. Ne yapacaklarını şaşırmış vaziyetteler! Harikulade harika düşünceler üretmiş herkesin ağzı açık kalmış, hayranlıkla izlemişler!

Eh, biz artık ona veya onlara yetişemeyiz(!) Neler yapabiliriz ki bu saatten sonra, adam uçmuş adeta. Ama bir şeyler yapmalıyız.

Mesela onu kendimizden akıllı kabul edip peşi sıra gidebiliriz. Ufku geniş diye rol model olarak görebiliriz. Şeyh Said, Bediüzzaman ve Seyyid Rıza gibi şahsiyetleri bir kenara bırakıp onun eline ve eteğine yapışabiliriz!

Ha birde şunu da yapabiliriz, hani şehirlerimizi modern birer kent haline getirdin ya, mesela: gençlerimizi değerlerine bağlı öncü bir nesil haline getirme noktasında gayretleriniz oldu ya, önemsemek lazım! Şehir imarları sırasında altı bin gencimizin istikballeri, evvelinde on binlerce insanımızın huzur refah ve bolluk içerisinde yaşamalarına sebebiyet verdiğinizden rol model olarak da görebilir ve önerebiliriz!

Ne dersiniz, sizce uygun mu?