• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...

Korona virüs çıkar sonra mutasyona uğrar, daha sonra delta harekatı başlar. Harekat bitmeden omicron varyantı ufukta gözükmeye başlar. Dünyanın hali pür melali. wey mala mınê. Ew çı dewru dewrane?

Bu dünya kimlere kaldı. Dünyanın sahibi olduğunu iddia edenler, eninde sonunda dünyamızı ve insanlığı ateşe verecekler. Bir fitne ve fesat çemberidir, insanlığı çepeçevre sarmış vaziyette. Türlü entrikalarla servetlerine servet katan, ‘şer ekseni’ dedikleri bunlar olsa gerek.

Bu belirsiz tabloyu insanlığa yaşatan, yeryüzünde fesadı yaygınlaştıran, fitne merkezli projeler üreten, kaostan nemalanan, sömürüyü sistematik hale getiren kişi, kurum, yapı ve devletler var. İşte bunlara karşı, inanan yüreklerin hep birlikte hareket etmesi ve bu uğurda mücadele vermesi büyük bir önem arz etmektedir. Elde karanlıkları aydınlatan, karanlıklardan aydınlığa çıkaran Kur’an gibi bir reçete var iken hala ne diye duruyoruz? Gevşemek yok, üzülmek yok. Eğer inanıyorsanız galip gelecek olanlar sizlersiniz.

Ve eğer sizler Allah’ın dinine yardım ederseniz O da size yardım edecek ve insanlık kazanacak.

‘BENİM ADIM ZAM

Memlekette hırsızlar cirit atar ve yolsuzluk alır başını giderse nur topu gibi doğarım ben. El bebek gül bebek büyütürler beni. Yoldaşım çoktur benim. Peynire makarnaya konarım. Zeytini ise dalından kırarım. Tozlu, puslu günlerde hep havlar dururum. Garibanlarn düşmanıyım, yoksulların yuvasını yıkarım ben.

Kolay lokma değilim kimse tutamaz beni. Daldan dala atlar kıtalar dolaşırım. Buğday, arpa, mısıra kımıl gibi yapışır kuruturum ben.

Stokçunun dostu zenginin bekasıyım ben.

 Paylaşım ruhunu köreltir toplumu darmadağın ederim ben.’

EKONOMİK TAVSİYE

Kürt meselesi, İslami değerler, eğitim, tarım, hayvancılık, teknoloji, yoksulluk ve yolsuzlukla mücadele, adalet, birlikte yaşama, insana saygı ve insani değerler. Bunlar güçlendikçe ekonomik sıkıntılar bertaraf olur. Hala geç kalınmış değil…