• DOLAR 32.333
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2280.994
  • ...

Aynkef, Ayn gibi başı dik, Kef gibi (Kürtçe’de avuç içi) sıcak ve kucaklayıcı (Kayapınar)Batman Gercüş’te bir belde.

Belde olması hasebiyle pek duyulmayan bir yer.

Ama son dönemlerde beldenin çehresindeki değişim ve kayda değer gelişmelerin olması, HÜDA PAR kadrolarının samimi, adalet eksenli, sorumluluk bilinci ile hareket edecek olmasına, görünmeyen, bilinmeyen ve tanınmayan değerlerimizin olduğuna önemli bir işarettir.

Bu nedenle biz de bu yapılanları, her güzel eylem, hareket, hizmet ve üretkenliği az da olsa dilimizin döndüğü kadar kalemimizle anlatmaya gayret ederek halkımızın bilgisine ve takdirine sunalım.

Belde birçok ilke imza atmış samimi, dürüst ve temiz bir siyasetle halkına hizmet etmekte.

Kendi çapında istihdam yaratılarak tekstil atölyesinde yaklaşık 50 vatandaşa iş imkanı sağlanmış ve bu sayı her gecen gün artarak devam etmekte.(Zannedersem başka biri yapsa gazeteler ve haber siteleri bunu manşet yapar)

Her kesimden, herkesi kucaklayan, ayrım gözetmeksizin halkın derdi ile dertlenen, çözüm odaklı çalışan bir belediyecilik anlayışıyla, yerelde kendi küllerinden doğma mücadelesi veren, ülkeye ve dünyaya yön verecek bir düşüncenin membaından kana kana içerek bugünlere gelinmiş bulunmakta.

Burada çok farklı bir hizmet anlayışı var karşımızda. Her şeyi kendi imkânları ile üretebilme erdemliliği, toplumsal sorumluluk bilinci, sosyal çalışmalar, yeni taziye evlerinin hizmete sunulması, park ve bahçelerin yapılması ,yerelde ekonomik kalkınma vb. bir çok alanda ileri belediyeciliğe ışık tutmakta.

Batman’ın incisi hükmünde bir belediyecilik anlayışı diyebiliriz.

Ülkemizin ve ailelerimizin kanayan yarası, gençliğimizin ve çocuklarımızın baş belası, geleceğimizi karartan uyuşturucu ile mücadelede önemli mesafeler kat edilmiş, psikolojik, sosyal ve manevi alanda destek sağlanarak yüzde yetmiş beş(%75)oranında bir iyileştirme sağlanarak, topluma kazandırma noktasında gerekli adımlar atılmış ve çalışmalar halen devam etmekte.

Yıllarca su sıkıntısı yasayan belde sakinlerinin su sıkıntıları giderilmiş, beldede her vefat eden kişi için taziye sahiplerinin bir öğünlük taziye yemeği karşılanarak, halkın birlik ve beraberlik ruhuna katkıda bulunmak suretiyle önemli bir gelenek oluşturulmuş, sıcak ve samimi bir atmosferin oluşmasına öncülük etmekle iyi bir örneklik teşkil etmişlerdir ve bu gelenek halen devam etmektedir.

Ve daha birçok alanda iyileştirme çalışmaları devam etmekte ve projeler geliştirilmekte.

Dışarıdan bakıldığında belki bütün bunlar sizlere küçük gelebilir ama sonuç itibari ile birçok büyük Belediye’ye kıyasla büyük işler başarmış, halkın teveccühünü kazanmış, samimi bir belediye başkanı var karşımızda.

Kimse görmese de, görmezlikten gelinse de, birileri bunu muhakkak görüyor. Ve de en önemlisi olan halkımızın bunu görmesi.

İnsana değer noktasında saklı olan değerlerimizi açığa çıkarmak ve yarınlarımızın yükünü omuzlamak umuduyla...