• DOLAR 32.565
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2434.044
  • ...

İslam ümmetinin Filistin davasına olan ilgisizliğinden dolayı, siyonistler, Filistin'i  Yahudileştirmektedir. Yasadışı, gayri hukuki yerleşim yerleri inşa etmek suretiyle Filistin topraklarını elimizden yavaş yavaş almaktadırlar. Filistin toprakları, elimizin altından kaymaktadır. Korkarım ki, kendimize geldiğimiz gün, iş işten geçmiş olur. Hem Mescid-i Aksa, hem Kudüs, hem de Yahudi yerleşimler üzerinden uzun zamana yayılmış çok büyük ve tehlikeli bir hamle ile karşı karşıyayız. Ani çıkış ve hamleler çok dikkat çekerken ve bir direnç ile karşılaşırken; zamana yayılan ve devamlılık arz eden hamleler, daha tehlikeli olduğu halde büyük bir direnç ile karşılaşmamaktadır. Hatta zamana yayılmış olan hamleler artık olağanlaşmakta ve herkes bu hamleleri kanıksamaktadır. İşte "haşlanmış kurbağa sendromu"na yakalanmak budur. Bu duruma gelmek ölümcül bir vakadır. Şu an Filistin'de bunu yaşamaktayız.

Çok iddialı adımların atılması için de zaman kollanmaktadır. Uygun zamanda bu adımlar atılacak ve İslam ümmeti olarak da biz sadece seyretmek zorunda kalabiliriz. Nice zamandan beri Kudüs'ün israilin başkenti olarak kabul edilmesine yönelik sinsi plan için fırsat kollanıyordu. Ortadoğu'daki karışıklık ve karşıtlıktan istifade etmek isteyen ABD ve siyonistler, Kudüs için harekete geçmek için nabız yoklamaktadırlar. Bu haberin kamuoyuna sızdırılması ile nabzımız ve sabrımız yoklanmaktadır. İslam ümmeti nezdinde büyük bir tepki olmaz ise İslam düşmanlarının harekete geçmeleri kuşkusuzdur. Özellikle böyle bir hamlede Suudi'nin ve müttefiki Körfez ülkelerinin tarafı belli olduğu için, siyonistler bu konuda daha pervasız davranacaklardır. Gerici Arap krallıkları ve rejimleri, Filistin davasını savunma makamında değillerdir. Hatta siyonistlerle aynı paralelde olup büyük bir ihanetin içerisindedirler. Eğer bu ümmetin şerefli evlatları, onurlu bir duruş ortaya koymazlar ise tarihi bir hüsran yaşayabiliriz.

Amerikan medyasının yönetim yetkililerine dayandırdığı haberlerde, ABD Başkanı Trump'ın, 6 aylık askıya alma süresi gelecek hafta sona erecek, 1995 tarihli Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e Taşınmasına İlişkin Yasa'yı daha fazla bekletmeyip Kudüs'ü işgal rejimi israil'in başkenti olarak tanıyacağı ve Amerikan Büyükelçiliğinin ise Kudüs'e taşınmasına karar vereceği iddia edilmişti.

S. Arabistan ve BAE'den destek alan ABD Başkanı Trump'ın Çarşamba günü Kudüs'ü israil'in başkenti olarak tanıyacağı iddiası gerilimi yükseltti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyarak burayı israil'in başkenti olarak tanımaya hazırlandığı" yönündeki haberlerin ardından Filistin yönetiminin başlattığı diplomatik girişimler sürüyor.

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, Arap Birliği ve İİT'ye Kudüs için acil toplanma çağrısında bulundu.

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye de Arap Birliği'ne Kudüs için acil toplanma çağrısında bulundu.

HAMAS'tan yapılan yazılı açıklamaya göre Heniyye, Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt ile telefon görüşmesi yaparak, Trump'ın "Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma planlarını" değerlendirmek üzere toplanma çağrısında bulundu.

Heniyye, "Biz Filistinliler olarak Kudüs'ümüzü, toprağımızı ve hakkımızı koruyacağız" dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da, Kudüs konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu bazı İslam ülkelerinin liderleriyle iletişime geçerek destek talebinde bulunmuştu.

İslami direniş hareketi HAMAS, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü israil'in başkenti olarak tanıması ve/veya Tel-Aviv Büyükelçiliğini Kudüs`e taşıması halinde yeni intifadanın başlaması çağrısında bulundu. HAMAS tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "bu yönde atılacak bir adıma karşı uyarıda bulunuyoruz, eğer Kudüs'e ilişkin hukuksuz bir adım atılırsa, Filistin halkını intifadayı canlandırmaya çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

İslam ümmeti, Filistin davası konusunda; özellikle Mescid-i Aksa, Kudüs'ün başkent olarak ilanı ve  gayri meşru Yahudi yerleşimleri konusunda hassasiyetlerini muhafaza etmelidirler. Nabız yoklamaya dönük bu konuda atılacak adımlar, İslam'ın mukaddesatına el uzatma girişimidir. Bu ümmetin evlatlarını, namusumuz olan Kudüs merkezli Filistin davasına sahip çıkmaya davet ediyoruz.