• DOLAR 32.347
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2308.804
  • ...

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Güney Kore ve Japonya'nın NATO'nun yakın ortakları olması nedeniyle ittifakın Kuzey Kore'de olup bitenleri yakından izlediğini belirterek, "Kuzey Kore'nin pervasız davranışı küresel bir tehdit ve küresel bir yanıt gerektiriyor, tabii buna NATO da dahil", dedi.

NATO Genel Sekreteri ve ABD'li yetkililerin son zamanlarda bu minvaldeki açıklamaları, aslında büyük bir kamuoyu hazırlama ve algı yönetiminin bir parçasıdır. Kitle iletişim araçlarını ellerinde bulunduran küresel şer güçler, amaçladıkları stratejiyi hayata geçirmek için son hızla manipülasyon yapmaktadırlar. Son iki asırdır, sömürgeci küresel şer güçler, sürekli bu metodu kullandıkları ve sonradan hadiselerin anlatıldığı gibi olmadığı ortaya çıktığı halde, hala da dünya halkları bu propaganda dalgalarına teslim olmaktadır. Bu kampanya öyle bir aşamaya gelecek ki, sabırla belki de yıllara yayılan bir manipülasyon sonucunda, zihinleri esir alınan milletler,  ABD'nin buralara çok farklı keyfiyete sahip operasyonlar yapmasını  ısrarla isteyeceklerdir. Bu operasyonlar yapıldığı zaman da, algı kurbanları, Amerika'ya tezahürat yapacak ve dünyayı  bir çılgından kurtaran süper kahraman olarak görecektir.

Oluşturulan algıya göre; Kim Jong-Un, sadece ABD'yi değil, bütün gezegenimizi tehdit eden bir unsurdur. Bunun için tüm ülkelerin insanlık düşmanı bu diktatöre karşı el ele verip ortadan kaldırması lazımdır. Algını zemini budur. Yapılacak operasyonun kesin sınırlarını gelince, bunu keyfiyetini de oluşturulan algının etki alanı belirleyecektir.

Peki, gerçekten küresel tehdit nedir ve küresel tehdit unsuru olanlar kimdir?

Bu gün, dünyada yaşam dengesini ekolojik, sosyal, sosyal adalet, siyasi ve askeri açıdan tehdit eden ve adeta gezegenimizi yaşanmaz hale getiren kimdir? Mazlum milletlerin kaynaklarına el koyup emeklerini sömüren ve iliklerine kadar her şeylerini talan eden kimdir? Sadece son 15 yıl içerisinde milyonlarca insanı öldürenler kimdir? Masum sivilleri öldürenler kimdir? Mazlum milletlerin çocuklarının ömürlerinin, neredeyse kelebeklerin ömürlerinden bile daha kısa olmasına sebep olan kimdir? Ellerindeki devasa nükleer silahlarla dünya gezegeni üzerindeki yaşamı neredeyse sonlandırma potansiyeline sahip olan kimdir? Yeryüzünün kaynaklarını kurutan ve hortumlayan ( Tüm dünya Newyork gibi kaynak ve enerji tüketseydi, tüm insanlığın yaşamının sürmesi için, 3 tane yerküreye ihtiyaç olacaktı.), atmosfere en fazla sera gazı yayıp iklim değişiklilerine en fazla sebep olanlar kimlerdir?

Ve dünyada ilk nükleer silahı kullanarak insanlık tarihinin en büyük terör eylemine imza atıp  Hiroşima'da saniyeler içerisinde yüz bine varan insanı gözünü kırmadan öldüren kimdir? Bununla yetinmeyip bir o kadarını da Nagazaki'de öldüren kimdir?

Bu soruların cevabı kim ise küresel tehdit de odur.

ABD, insanlık tarihi boyunca insanlığın başına gelmiş en büyük musibetlerden birisidir. Bu gün, başta İslam coğrafyası olmak üzere çatışma ve kaosun olduğu yerlerde, başta ABD olmak üzere Batılıların direkt veya dolaylı dahli vardır.

Kore Yarımadası'nda büyük bir operasyonun hazırlığı ve buralara çökme gayreti vardır. İşte bu stratejiye, işgal planına meşru bir zemin hazırlamak için Kuzey Kore ısrarla kışkırtılmakta ve şiddet sarmalının içerisine çekilmek istenmektedir. Olaylar, dünyaya tek taraflı olarak anlatılıyor. Oysa Kuzey Kore'nin füze denemeleri yapmasının temel nedeni, Amerika'nın kışkırtıcı siyaseti ve Kuzey Kore'nin çıkarlarını tehdit eden faaliyetlerini yoğunlaştırmasıdır.

Bundan sonraki süreçte eğer başarabilirse, ABD'nin Güneydoğu Asya ve Kore Yarımadası'ndaki faaliyetleri zamana yayılmış olarak artmaya devam edecektir.  Zaten öteden beri var olan bu faaliyetler, ivme kazandığından dolayı dünya kamuoyunun dikkatini daha fazla çekmeye başladı. Bu bölgede oluşabilecek tüm krizlerde ABD'nin izini aramak yanlış olmayacaktır.

Devlet terörü ve kirli yöntemler ile dünyayı dizayn etmeye çalışan ABD, insanlık için en büyük tehdittir.