• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...

     “Kulu Muhammed`i bir gece Mescidi Haram`dan (Kâbe`den) yola çıkararak, kendisine bazı mucizelerimizi(olağanüstülüklerimizi) gösterelim diye, çevresini kutsal kıldığımız Mescidi Aksa `ya (Kudüs`e) ulaştıran Allah, her türlü noksanlıktan uzaktır. O her şeyi işiten ve her şeyi görendir.” (İsra: 1)

      Mescidi Aksa; Hz. İbrahim(as) ve Hz. İsmail(as)`den peygamberlerin sonuncusu Hz. Muhammed(SAV)`e kadar ki tevhid inançının en büyük halkalarını birbirine bağlıyor. Kendisi mübarek kılındığı gibi, çevresi dahi mübarek kılınan Mescid-i Aksa;  Mescid-i Haram`dan Peygamber Efendimiz(SAV)`i alıp Allah ile buluşturan merkez olmuştur. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa (Kudüs); Ümmeti Muhammed`i yüceler yücesine ulaştıran miraç olmuştur. Hz. Muhammed`in(SAV),  Allah(CC)`tan aldığı hediyeleri ümmetine ulaştırmada Mescid-i Aksa (Kudüs) aracılık yapmıştır.

      Kudüs Ümmeti Muhammed`in iftiharıdır, övünç kaynağıdır ve can damarıdır. Mescid-i Aksa; kıyamdır, diriliştir ve uyanıştır. Kudüs Allah`a yakın olmanın müjdecisidir. Kudüs Allah`a ulaştıran sırattır, yoldur. Kudüs Ümmeti Muhammed`i birleştirecek en büyük değerdir. Kudüs tek Ümmet olmanın sembolüdür. Kudüs Ümmetin kurtuluşu ve vahdetidir. Kudüs Ümmetin meşalesidir. Kudüs Allah`ın lütfunu ve merhametini Ümmeti Muhammed`e ulaştıran Burak`tır. Kudüs Allah`u Teâlâ`nın sevdiği, değer verdiği, sahip çıktığı ve kutsal kıldığı mescittir.

      Kudüs bu kadar önem ve değere sahip iken, bizler neden değerlerimize sahip çıkmayıp değerlerimizi yitirmişiz? Görüyorsunuz ey Müslümanlar! Yıllardır Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa`yı bu kadar işgal etmemişti. Ey Müslüman! Büyük şeytan israil bu cesareti nereden alıyor biliyor musun? Ey Müslüman! İslam coğrafyası param parça yapılmış bir haldedir. Ümmeti bütünleştiren değerlerimiz hiçe sayılmaktadır. Allah`ın kutsadığı kutsal mekânlar Yahudilerin işgali altındadır. Daha ne zaman uyanacaksın ey Ümmeti Muhammed! Bu Siyonist Yahudi vahşetine artık bir dur demeyecek misin?

     İslam düşmanları Müslümanları topyekûn ortadan kaldırmak için birbirleri ile ittifak etmişler ve seferber olmuşlar. Her cihetten gündemi kendi lehlerine çevirerek Müslümanları duyarsız hale getirmişler. İslam ümmeti arasına mezhep, meşrep, gurup ve cemaat taasupçuluğu tohumlarını ekerek İslam ümmetini birbirine düşürmüşler. Müslümanları farklı gündemlerle uğraştırarak, birbirleri ile savaştırıp kırdırarak kendi emellerini gerçekleştirmek istiyorlar.

     Bugün, farklı gündemlerin arasında yuvarlanıyoruz. Düşman bizim gündemimizi kaydırıyor. Bizler küfrün belirlediği gündemleri iyi belleyip boş ve gereksiz gündemlerle zamanımızı heba etmemeliyiz. Teferruattan olan ve zamanla da çözülebilecek gündemlerimizi erteleyip asıl gündemimizi oluşturmalıyız.  Müslümanlar için hiçbir gündem Kudüs`ün gündeminin önüne geçmemelidir. Kudüs`ün menfaatinden daha yüksek bir menfaat ve daha evla bir hedef yoktur.

     Ümmetin hedefi büyük olmalıdır. Gençlerin hedefi daha da büyük olmalıdır. Hedefleri “Kudüs`ün özgürlüğü için çalışmak ve Kudüs yolunda ilerlemek” olmalıdır. Hz. Ömer ve Selahaddin Eyyubi`nin bıraktığı mirasa sahip çıkılmalıdır. Allah`ın değer verdiğine değer verirsek Allah katında değer kazanırız. Allah`ın kutsal kıldığı Mescid-i Aksa`yı özgürlüğüne kavuşturma yolunda adım atarsak özgür oluruz. Allah`ın sevdiğini seversek Allah`ın sevgisine mazhar oluruz.

      Bugün mescidi aksaya yapılan saldırı tüm Müslümanlara yapılan bir saldırıdır. Bu saldırı bütün Müslümanların evlerine yapılan bir saldırıdır. Bu işgal, tüm İslam ümmetine meydan okumadır. Siyonist israil`in vahşetine ve zulmüne sessiz kalan dilsiz şeytandır. O halde ey Müslümanlar! Şeytan ve dostlarını kahretmek istiyorsanız haykırın, her yerde ve her zaman büyük şeytan israil`in zulmünü anlatın.

     Ey şeyhler, müritler, imamlar, hocalar ve dili dönebilen tüm Müslümanlar! İnsanların yollarını kaybettiği bu zamanda saklanmanın hiçbir manası yoktur. Küfrün açıktan en kutsal değerlere saldırdığı bir zamanda susmanın hiçbir faydası yoktur. Çıkın ortaya ben de varım diyerek tarafınızı ve safınızı net ortaya koyunuz. İslam`dan uzaklaştırılmaya çalışılan halkı uyandırınız. Küfre, İslam`ın gücünü gösteriniz. Ve haykırarak deyiniz ki; “ Ey Yahudiler! Bugün Peygamber Sevdalıları geri döndü. Kudüs yolunda ilerliyor.”

VEL AKİBETÜ LİL MUTTAKİN   

Nihat Bakşi (Konuk Yazar)