• DOLAR 32.518
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2433.884
  • ...

Bundan yaklaşık bir ay önce Kutlu Doğum programları üzerinden Diyanet İşleri Başkanı sayın Mehmet Görmez hakkında ciddi bir iftira ve karalama furyası başlatıldı. Kutlu Doğum programlarını bahane eden Türkiye`deki bazı medya organları Mehmet Görmez`i adeta FETÖ`cü ilan ettiler.

Yapılan karalama ve iftirayla birden çok amaçları olduğu kesin olan bu güruh hem Kutlu Doğum etkinliklerini halkın gözünde FETÖ projesi olarak göstermek, hem de bu konu üzerinden İslam ve Müslümanlar için ciddi gayret sarf ettiğine inandığımız Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez`i de FETÖ`cü ilan edip saf dışı etmeye çalıştı.

Nitekim bu medya kuruluşlarının son 3 gündür bir daha başlattığı bir karalama ve iftira kampanyasıyla halkın gözünde kıymetli şahsiyeti küçük düşürme gayreti içine girmiş durumda.  Ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan ezan ve salaları yankılatan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez`i FETÖ`ye intibas ettirmeye çalışan bu güruhun amacının tam olarak ne olduğu bilinmese de en azından akıllara şöyle bir ihtimal getiriyor; ‘Bu güruh acaba FETÖ`den doğan, medya boşluğunu başta Amerika ve İsrail`in dalkavukluğunu yapıp onlara yaranarak doldurmak mı istiyor?

İşin en enteresan tarafı ise yaklaşık bir aylık bir süredir yapılan bu karalama kampanyalarına karşı AK Parti cenahından ciddi bir açıklama gelmemesidir. Herhangi bir parti yetkilisi çıkıp da ‘Ya hu haddinizi bilin ne yapıyorsunuz siz, bu güzel insana böyle bir iftira atılır mı? Ayağınızı denk alın` falan da demiyor. Hadi demiyorlar da Numan Kurtulmuş üstüne üstlük bir de bu grubun televizyon kanalına çıkıp onları destekler mahiyette Kutlu doğum programlarının hicri takvime sabitleneceği açıklamasını yapıyor.

Neden acaba? Mehmet Görmez`e yönelen iftira oklarının kendilerine yönelmesinden mi korkuyorlar? Geçmişte ki FETÖ`yle olan dirsek temaslarının arşivden çıkarılıp yeniden millete servis edileceğinden mi çekiniyorlar? Öyle ya, her birinin zamanında bir şekilde doğrudan veya dolaylı yoldan onlara desteği olmuş ve bunlar arşivlerdeki yerini koruyor.

Bu korkuları yüzünden Mehmet Görmez`i gözden çıkardıkları da akıllarımıza gelmiyor da değil hani.

Ancak şu son 3 gün içerisinde özellikle sosyal medya mecrasında Mehmet Görmez hocaya en çok sahip çıkan yine HÜDA PAR`lı gençler, yazarlar ve yetkililer oldu. Onlar geçmişlerinden korkmadılar tertemiz bir geçmişleri ak alınlarıyla FETÖ`yle uzaktan yakından bir alakaları olmadığı için açık yüreklilikle savunuyorlar hocayı ve bu medyadan da korkmuyorlar.

Son olarak Doğruhaber gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Sayın Mehmet Göktaş`ın İstanbul Yenikapı`da düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde yaptığı konuşmadan bir kesitle yazımı sonlandırmak istiyorum.

“Peygamber Sevdası için mücadele verdiğine inandığım bir reis daha var o reisi de korumanızı istiyorum. Buradan teşekkür ediyorum ona o da diyanetin reisi Allah razı olsun kendisinden. O da aynı bu davayı böyle yani Muhammed Aleyhisselam`ın hayatın içine girmesini istiyor. Onun mücadelesini veriyor. SAHİP ÇIKIN, KORUYUN, YEDİRMEYİN ONU!”

Zeki Aras - Doğruhaber