• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA

Seçimlerde kazanmak için her türlü yalanı söylemeyi, her türlü güzellemeyi yapmayı kendine mubah görenler kazandıktan sonra ise işleri eline yüzüne bulaştırmaktan da kaçamıyorlar. Türlü vaatlerle her kesime hitap etmek için kılıktan kılığa girenler, seçimlerden sonra gerçek yüzlerini saklayamıyorlar.

Seçimlere kadar cami yüzü görmeyen, Kur’an okurken bir fotoğrafı dahi olmayanlar özellikle muhafazakâr kesimlerin oylarını almak için camilerde poz vermeye, camilerde Ya-sin okumaya kadar her türlü görüntüyü vermekten geri durmuyorlar. Belki de Cuma namazı hiç kılmamış bu usta siyasetçiler(!) her gün Cuma namazı kıldıklarını veya cumaya her zaman gittiklerini ancak namazdan önce okunan hutbeyi dinlemeden Cuma kılabilecek kadar da zekiler(!)

Seçim öncesi israftan dem vuranlar, seçimden sonra har vurup harman savurmaktan öteye geçmiyorlar. Geçmiş yönetimleri beceriksizlikle suçlarlar ancak kazandıktan sonra geçmişi aratır olurlar. Seçimden önce ‘her şey çok güzel olacak’ derler ama seçimden sonra her şeyin çok kötü olduğunu iliklerine kadar hisseder vatandaşlar.

Ama ne yaparlarsa yapsınlar ne söylerlerse söylesinler en ufak sıkıntıda, en ufak çıkmazda işi nasıl ellerine yüzlerine bulaştırdıklarını görür herkes. İstanbul’da günler öncesinden duyurusu yapılan kar yağışı sonrası insanların nasıl bir rezaletle karşı karşıya kaldığı bunlardan sadece bir örnek.

Tuzlanmayan yollar, kar temizleme aracı dolaşmayan caddeler, sokaklar vatandaşlara kâbusu yaşattı adeta. Vatandaşlar soğukta yollarda saatlerce beklemekten, çalış(a)mayan toplu taşıma araçlarından feryat ederken tüm bu yaşananların sorumlusu CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hiçbir şey olmamış gibi balık yemeye gitti. Görüntüler sosyal medyaya düşünce AKOM’a gitmeyi çıkış olarak gören İmamoğlu, sözde işbaşında olduğunu gösteren videolar, resimler paylaşmaktan da geri durmadı.

Yaşanan onca felakete rağmen Ekremci tayfa İmamoğlu’nun balıkçıya gitmediğini, görüntülerin eski olduğunu kanıtlamaya, çalıştı. Görüntüleri yaymaya çalışanlara hakaret üstüne hakaret etmekten, iftiracı, yalancı damgası vurmaktan da geri durmadılar. Ama tüm uğraşlarına rağmen görüntülerin ortaya çıkması ve Ekrem’in de itiraf etmek zorunda kalması sonrası bu kesimler teker teker twitlerini silme yarışına girdiler.

İstanbul’da yaşayanlar bu felaketleri unutur mu bilinmez ama karda mahsur kalanlar, saatlerce yol gitmeye çalışanlar, kardan kapanmış yollar, çalışmayan toplu taşıma araçları hafızalara kazındı bir kere.

ENES DURMAZ