• DOLAR 32.495
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2430.314
  • ...

ESMA AKBALIK/DOĞRUHABER

Okula doğru hızlı adımlarla yürüyordu, nihayet okulun bahçesine varmış, yüreğinin derinliklerinden gelen hoş bir eda ile o sarp yokuşu çıktığı için Rabbine hamd etmişti.
Hemen kendini bahçedeki bankın üzerine bırakıverdi. Derin bir nefes aldıktan sonra kolundaki, saate bir göz attı, zilin çalmasına daha 15 dakika vardı. Tefekkürden aldığı lezzeti belki de hiç bir ibadetten almazdı. Bu nedenle hemen tefekkür gözlüğünü takıverdi. Okulun bahçesinde herkes bir şeylerle meşgul iken, küçük bir kız çocuğunun duruşu onu çok etkilemişti. Zira zil çalmasına daha 15 dakika varken, henüz içerdeki arkadaşları dağılmamışken, kendi sırasında hazırolda bekliyordu. Çünkü az sonra zilin çalacağını biliyordu. Bu nedenle, herkes bir şeylerle meşgul iken o işini yapıyor ki, öğretmeninin gazabına değil, sevgi ve muhabbetine mazhar olabilsin.
Zil sesiyle birden kendine gelmiş ve halinden utanmıştı. Ey nefsim! Sen şu küçücük çocuk kadar dahi olamıyorsun. Şu dünya okulunda asıl görevini unutup, tıpkı gafil çocuklar gibi oyun ve eğlenceye dalmışsın. Bilmiyor musun ki, belki de az sonra ömrünün son zili çalacak, neden hala sırtına amel çantanı alıp Rabbin gazabına değil de sevgi ve muhabbetine mazhar olmak için sırana geçip hazırolda beklemiyorsun?
Yoksa verilen ödevi yapmadığın için, zilin çalmasını istemiyor musun?
Amma sen! istemesen de oyun ve eğlenceye dalıp, ödevini hakkıyla yapmasan da bir gün muhakkak ömrünün zili çalacak ve sen Alemlerin Muallimi olan Rabbin huzurunda hesap vermek durumunda kalacaksın.
Öyleyse gel Ey gafil nefsim! Bir an önce aklını başına al ve sana verilen ödevini zamanında yap ki, tüm ilimlere vakıf olan yüce Muallimin karşısında mahcup ve mahrum olmayasın.
Sana ikram edilen bu mübarek günlerin kıymetini bil!
Rabbini bil! Aşkıyla bilen, Kur'an ile cilala kararan ruhunu...
Amel çantanı boş şeylerle değil, seni Rıza-ı İlahiye ulaştıracak salih amellerle doldur ki, kurtuluşa erebilesin.
Rabbin emirlerine karşı, her daim hazır ve nazır ol.
Zira çıkacağın yolculuk uzun ve zahmetli. Ey nefsim! hazırolda bekle ömrünün son zili çalmak üzere.