• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2310.411
  • ...

Peygamber Sevdalıları devasa bir platform… Bu platform hem bölgemizde hem de ülke genelinde çok hayırlı etkinliklere, ıslaha yönelik çalışmalara, hizmetlere imza atıyor. Her geçen gün hizmet alanını ve kalitesini güçlendiren, çalışmasını Avrupa ülkelerine kadar taşıyan Peygamber Sevdalıları halkımızdan da ilgi ve rağbet görüyor.

Genç nesillerin, çocukların manevi bir yozlaşma tehdidiyle karşı karşıya olduğu, toplumun uyuşturucu ve diğer tuzaklar karşısında korumasız, savunmasız olduğu böyle bir ortamda Peygamber Sevdalıları gece gündüz manevi kalkınma ve ıslah için çırpınıyor.

Vakıf olma yolunda olan ve ülkemizi, halkımızı, genç nesilleri tehdit eden çoğu tuzağı çalışmalarıyla bozan Peygamber Sevdalıları`nın takdir toplayan ve ülke genelinde yüz binlerce kişi tarafından rağbet gören çok sayıda etkinliği, hizmeti var. Özellikle milyonları bir araya getiren, halkımızı Peygamber aşkıyla buluşturan, Muhammed Resulullah sevdasıyla coşturan, ruh ve kalplerde bir bahar havası estiren ve en önemlisi bu halka peygamberlerini, onun mübarek yol ve çizgisini anlatan Mevlid-i Şerif etkinlikleriyle anılan Peygamber Sevdalıları`nın aslında yılın hemen hemen her ay ve haftasında düzenlediği hayırlı etkinlikleri vardır…

Meal Sınavı, Salavat Seferberliği, Şiir ve Makale Yarışmaları, Sahabe Ayı Etkinlikleri, Namaz Seferberliği, Müslüman Gençlik Haftası, Dünya Müslüman Kadınlar Haftası, Sabah Namazı Buluşmaları, onlarca noktada canlı yayınlarla yapılan Siyer Mektepleri ve daha nice etkinliklere imza atan Peygamber Sevdalıları halkımızı dini ve manevi değerleriyle buluşturmakta, bir bilinç seferberliği başlatmakta, tüm ülkemizi, şehir, kasaba ve köylerimizi Muhammedi bir sevdayla boyamakta, renklendirmektedir. Bu etkinlikler vasıtasıyla yüz binlerce insan coşkulu bir manevi iklim yaşamaktadır.

Halktan büyük ilgi ve rağbet gören etkinliklerinden biri de Siyer Sınavı`dır. Peygamber Sevdalıları`nın bu yıl yedincisini düzenlediği Siyer Sınavı`na ülke genelinde üç yüz bine yakın insan katıldı. Yetmiş beş il, yüzlerce ilçe, belde ve köyde, binlerce noktada düzenlenen Siyer Sınavı`na halkın ilgi ve rağbeti her geçen gün artış göstermektedir. İlk yapıldığı zaman altı bin insanın katıldığı Siyer Sınavı`na aradan geçen yedi yılda katılım yüzbinleri buldu.

Herkesin kabul ettiği gibi ne yazık ki bugün gençliğimiz, genç nesiller büyük bir ahlaki bozulmayla karşı karşıyadır. Gençliğin içinde bulunduğu manevi buhran ülkemizin geleceğini tehdit eder boyutlara varmıştır. Fuhuş, uyuşturucu, içki, kumar ve her türlü kötü alışkanlık gençlerimizi bir ahtapot gibi sarmış bulunmaktadır. Üzülerek belirtmek gerekir ki yetkililer de bu tablo karşısında çeşitli sebeplerden ötürü çaresiz durumdadır. Bozulma ve yozlaşma her geçen gün artmakta, ülkemizi emperyalist güçlerin kültürel, ekonomik, askeri saldırıları karşısında zayıf düşürmektedir.

Böyle karanlık bir ortamda kolları sıvayan, hiçbir yerden de destek almadan, kıt imkânlarıyla devasa hizmetlere, etkinliklere imza atan Peygamber Sevdalıları bu hizmet ve çalışmalarıyla manevi yozlaşma bataklığı içinde çırpınan yüzbinlerce genci dini ve milli değerleriyle, gelenekleriyle buluşturmakta, özellikle Siyer Sınavı gibi etkinliklerle yüz binlerce insanın peygamberimizi tanımasına, peygamberimizin hayatını okuyup onun hidayet kaynağı söz ve eylemlerinden haberdar olmasına vesile olmaktadır.

Peygamber Sevdalıları bu çalışma ve hizmetleriyle her türlü takdir ve tebriki hak etmektedir. Bu hizmetlerin artarak devam etmesi temenni ve arzumuzdur. Allah-u Teâla bizleri ve halkımızı bu hayırlı hizmetlerden mahrum etmesin, bizleri Peygamber Sevdalıları`yla Cennet-i Âla`da, Havz-ı Kevser`in başında buluştursun inşallah!

FEVZİ AYDIN