• DOLAR 32.585
  • EURO 34.651
  • ALTIN 2502.69
  • ...

Bir Kurban Bayramına daha bizleri ulaştıran yüce Allah'a hamd olsun. Bayramınız mübarek, gönülleriniz şen, sıhhat ve afiyetiniz daim olsun. Beldelerimiz emniyette, çocuklarımız ve nesillerimiz güvende, geleceğimiz iman istikameti üzerine olsun. Zihni işgallere set çekmiş, fiili işgalleri bertaraf etmiş ve düşmanlarımızın kahrı perişan olduğu bir bayram olsun.

Salgın dolayısıyla birkaç senedir hac ibadeti yapılamıyordu. Bu sene hacı adaylarımız büyük bir heyecanla bu mübarek yolculuğa çıktılar. Bu manevi yolculuğun, bütün müminlerin özlemle beklediği ancak uygulanan kotalarla, sınırlı sayıda insanın gidebildiği kutlu bir seferdir. Yakın çevremizde hac kurası çıkanların büyük sevinçleri, bizleri de bu manevi atmosfere dâhil ederken; yıllardır sıra bekleyenlerin özlemleri ise başka bir hac mevsimine kaldı.

İnsanların kurban kesmek için arayışa girmeleri, yardım kuruluşlarına kurban bağışında bulunmaları bayramı daha anlamlı hale getirmektedir. Kurban kesme ibadetinin büyük bir heyecanla yerine getirmeye yönelik hassasiyetlerin artmış olması müthiş bir manevi olgunluk olarak ortaya çıkmaktadır. Kurban kesme heyecanı, sünneti senniyeyi yerine getirme bilinciyle beraber ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırma ve mümin kardeşleriyle dayanışma arzusunu da ortaya koymaktadır.

Gücü yeten herkesin kurban kesmesi ve özellikle yardım kuruluşlarına kurbanını bağışlaması büyük bir önem arz etmektedir. Bu yardım kuruluşları marifetiyle yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine, sizin vekâletiniz aracılığıyla bu yardımlar ulaştırılmaktadır. Daha fazla ihtiyaç sahibine, daha düzenli bir şekilde ve daha sağlıklı şartlarda bu yardımlar yerine ulaştırılmaktadır. Hep aynı kişilere değil, yeni ihtiyaç sahibi olan kimsesizlere, yetimlere ve darda kalanlara bu yardımlar yapılmaktadır.

Yıllardır ümmetin çocuklarının da pervasızca kurban edildiğini ve 'bu Kurban Bayramı' vesilesiyle artık bu gaflet uykusundan uyanmamız gerektiğini net olarak anlamalıyız. İşgal edilmiş İslam beldelerinde her gün kurban edilen müminlerin hesabını vermeyecek miyiz? İçeriden ve dışarıdan Allah'ın dinine ve ona inanan müminlere savaş açmış olanlara karşı, bu bayram bizim bir araya gelişimizi anlamlı kılamaz mı?  Neredeyse bütün İslam beldelerindeki insanları mülteci durumuna düşüren içteki ve dıştaki düşmanlara karşı bu bayram bize bir şuur vermeyecek mi?

Ey ümmetin çocukları! Sizler birer kurban değilsiniz. Sizler birilerinin kurbanlık koyunu asla olmamalısınız. Yıllardır birilerinin bizleri birer birer kurban etmesine artık dur dememiz gerekiyor. Büyük bir şuur ile sana uzanan elleri keserek, sana uzanan dilleri kopararak ve sana kast eden karanlık mihraklara 'İbrahimvari' ayağa kalkarak onların zulüm baltalarını onların boyunlarına geçirme vakti çoktan gelmiştir.

Bu bayram, Hz. İbrahim'in duruşu gibi şeytan ve şeytanilere karşı ayağa kalkıp kurban kesmek olsun. Günümüz şeytanilerinin içimize ektikleri fitne ve fesat tohumlarını, üzerimize uyguladıkları desise ve oyunlarını görmemize vesile olsun. Düşmanların beldelerimizi tarumar etmek için dayattıkları savaş ve işgallerini, geleceğimizi yok etmek için tahrip ettikleri zihin dünyamızı yeniden mümince inşa etmek için bu bayram fırsat olsun.

Bayramımız, İbrahimi bir şuur ile gelecek nesillere örnek olsun.