• DOLAR 32.597
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2497.122
  • ...

Afganistan'daki son patlama, yeni yönetimin işinin çok zor olacağını ve önümüzdeki dönemde çok daha zorlu komplo ve saldırılara maruz kalacağını göstermektedir. 110 kişinin ölümü ve 150'den fazla yaralının olduğu bu patlamaları, DAEŞ üstlendi. Tahliye işleminin bitmesine 2-3 gün kala bu patlamanın gerçekleştirilmiş olması; iç çatışmanın ilk fitili de ateşlenmiş oldu.

20 yıldan fazladır, Afganistan'ı işgal altında bulunduran katil Amerika; on binlerce mazlum Afganlıyı katletti. Şimdi rezil bir şekilde yenilmiş ve alçak bir ruh hali ile Afganistan'ı terk ediyor. Geride harabe haline getirmiş olduğu bir ülke, yüz binlerce sakat insan, binlerce işbirlikçi ajan ve kaos girdabına çevirdiği aç ve perişan bir coğrafyayı görüyoruz.

Ulusal ve uluslar arası medya; 20 yıllık ABD işgalini ve bu sürede gerçekleştirdiği katliamları, tecavüzleri, insanlık dışı uygulamaları ve en iğrenci, Müslümanların inancına yönelik hakaret ve saldırılarının üstünü örtme, görmezlikten gelme ve katilin masumluğunu!!? ispatlama telaşı içerisindedirler. ABD'nin işgalini, katliamlarını ve alçakça uygulamalarına tek kelimeyle bahsedemeyen bu kirli medyanın 'Taliban'ın öcülüğünü' sürekli dile getirmesi ise küfür cephesi ve bütün karanlık mihraklarıyla beraber iş başında olduğunu bize göstermektedir.

İşte bu karanlık odaklardan bir tanesi de 110 kişinin ölümüyle gerçekleşen bir katliama girişti. Bu saldırı çeşidinin; ABD'nin, medreseleri öğrencileriyle beraber bombalamaktan, düğün konvoylarını tamamen imha etmekten veya pazar yerlerini kan gölüne çevirmekten hiçbir farkı yoktur. Saldırı ve katliam konseptleri aynı olan bu iki zalimin aynı yerden emir aldıkları anlaşılmaktadır.

20 yıldır, Afganistan'ı yıkmaya, yakmaya ve tahrip etmeye yönelik acımasızca saldırılarını sürdüren katil ABD'nin, nihayetinde bu coğrafyada tutunamayarak rezil bir şekilde kaçması, buraları yüzüstü bırakacağı anlamına gelmemelidir. Binlerce ajan/işbirlikçisinin üzerinden yıllarca sürecek bir kaos planını devreye koyacağını, ABD'nin kirli ve insanlık dışı geçmişini az buçuk bilen herkes bunu rahatlıkla bilir.

Bu kaos planına isteyerek veya bilmeyerek alet olacak olan her kimse (müslim/gayri müslim ) ABD'nin fitne ateşine rezilce hizmet etmekten kurtulmayacaktır. Neticede İslam coğrafyasının bir parçası batılı küfür dünyasının işgalinden kurtarılmıştır. Bu özgürlük mücadelesinde binlerce insan canını feda etmiş, on binlerce insan sakat kalmıştır. Bu özgürlük ve kurtuluş mücadelesine kast edecek her eylem ve söylem, katil işgalcinin fitnesine hizmet etmiş olacaktır.

Fitne ve kaosa hizmet etmek isteyen ahmaklar, işgalcinin kaçışını unutturacak, uğradığı rezil hezimeti bir anda gündemden düşürecek ve mağlubiyet hüzünlerini sevince çevirecektir. Mazlum Afgan halkının sevincini kursaklarında bırakacak ve yıllarca sürecek bir iç savaşın kahredici acısını tekrar tekrar yaşatacaktır. Bu fitne ateşinin katil Amerika tarafından yakıldığını bilmeyecek kadar idraksiz ve kalpleri kör olanlar, kaos girdabında ihanetlerine devam edeceklerdir.

İşgal, katliam ve mültecilik bizim kaderimiz değildir. Ayrılık ve ihtilaflarımız üzerinden bizi birbirimize düşman haline getirmektedirler. Bunu anlamayacak kadar ahmak ve bu oyunları göremeyecek kadar basiretten yoksun hale gelmişsek; içimizdeki ajan taşeronlar eliyle ihtilaflarımız daha da derinleştirilecek, daha birçok işgal ve katliamlardan geçirileceğiz. Ve çaresiz mülteciler olarak katil ve işgalcilerden medet ummaya devam edeceğiz.