• DOLAR 32.602
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.772
  • ...

15 Temmuz hain darbe girişiminin 5.yıldönümünü de geride bıraktık. Halkın muhteşem direnişi ve şehitlerin acısı ise daha tazeliğini koruyor. O gece yaralanan ve sakat kalanların örnek mücadelesi, gelecek nesillere en güzel miras olarak kalacaktır. Darbe girişiminde bulanan hainler ise geçmişteki diğer bütün darbeciler gibi her zaman lanet ile anılmaya devam edilecektir.

27 Mayıs darbesini yapanlar, bu ülkenin masum başbakanını ve bakanlarını idam etmek gibi bir ihaneti sergilediler. Binlerce masum insanın kanına girdiler, daha fazlasını da işkencelerden geçirdiler ve ülkeyi onlarca yıl geri götürecek politikalara mahkûm ettiler. 15 Temmuz darbe girişiminin piyonları nasıl ABD’nin emir eri iseler, aynı şekilde 27 Mayıs darbesini yapan piyonlar da ABD’nin emir erleriydiler.

12 Eylül darbesini yapanlar için, ABD: "bizim çocuklar başardı" şeklinde tebrik etmişti. Darbecilerin başı; binlerce insanın idam edilmesini "asmasaydık da beslese miydik" şeklinde gerekçelendirmişti. On binlerce insan ya idam edildi, işkencelerden geçirildi ya da gözaltında kayboldu. Ülkemiz ABD’ye peşkeş çekildi. Yıllarca süren zulümler, işkenceler, yasaklamalar ve keyfi kanunsuzluklar halkımıza dayatıldı. ABD ve onun piyonlarının ihtirası için ülkemiz ve milletimiz cendereye alındı.

28 Şubat darbecileri ise darbecilerin içerisinde en zelil olanlarıydı. ABD ve siyonizmin emirlerini açıkça yerine getirmek gibi bir zilleti ortaya koydular. Bütün bir Müslüman halkı düşman ilan etmek gibi bir ihanetin içerisine girdiler. En üst kademeden sokaktaki seyyar satıcıya kadar, dindar olduğunu düşündükleri milyonlarca insanı fişlediler, binlercesini işlerinden attılar, öğrencileri okullarından mahrum bıraktılar ve dindar bildikleri insanların ticari hayatlarını bitirdiler.

Benim de mağduru olduğum ve benim yaşıtlarımın da iliklerine kadar hissettikleri 28 Şubat zulmünün darbecileri, ABD’nin birer piyonundan başka bir şey değildiler. Kendi Müslüman halkını düşman ilan edip, bütün insanlık dışı yollarla bu milletin manevi değerlerini ortadan kaldırmak için, ABD ve siyonizmin bütün emirlerini eksiksiz yerine getiren yeryüzünde başka zelil tayfa var mıdır? İşte bu 28 Şubatçılar tıpkı 15 Temmuz darbecileri gibi halkına düşman ama ABD’ye köle birer ihanet şebekesinden başka bir şey değildirler.

15 Temmuz’da katledilen 250'den fazla insanımızın acısı hala hafızlarda tazeliğini korurken, yaralanan veya sakat kalan binlerce insanımızın bir ömür boyu sürecek ızdıraplarına sebebiyet veren FETÖ’nün ne kadar da vahşi bir yapı olduğunu gördük. ABD’nin menfaatleri için insanımızı katletmekten çekinmeyen böyle vahşi yapıların, halkın manevi duygularını istismar ederek gizlenmeye çalışması tam bir münafıklık örneğiydi. On binlerce insanın beynini iğfal ederek, iğrenç piyonluk emellerini gerçekleştirmek için bu insanları alet ettiler.

On binlerce nitelikli beyni devşirip, iğrenç emellerini gerçekleştirmek için acımasızca harcayan bu yapının vahşeti, bugün daha bir anlaşılmaktadır. ABD’nin çıkarları için kendi insanını bu pervasızlıkta harcayan, kendi ülkesinin menfaatlerini ABD’ye satabilecek kadar hain bir yapının vahşi yüzünü 15 Temmuz’da bir kez daha gördük. Bütün darbeler, ülkeye ve millete ihanetten başka bir şey değildir. Gerçekleştirilmek istenen 15 Temmuz darbesi ise ihanetin ve zilletin ta kendisidir.