• DOLAR 32.381
  • EURO 35.192
  • ALTIN 2324.343
  • ...

Papa, Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyarete gitti. Papa ilk defa körfeze teftişe gidiyor. BAE yetkililerinin papayı karşılama sahnelerine baktığımızda gördüğümüz zillet görüntüleri bize göstermektedir ki, gerçekten de teftişe gitmiş dedirtiyor.

BAE prensi Bin Zayed'in son dönemde yüklendiği misyon, bu ziyareti biraz daha anlamlı hale getirmektedir. Filistin, Suriye ve özellikle Yemen'in toptan yok edilmesine yönelik sürdürülen işgal politikalarında en ön safta yer almaktadır. ABD öncülüğünde Suudilerle beraber yürütülen bu insafsızca katliamların baş tetikçisi yine Bin Zayed yönetimindeki BAE adlı kukla devletidir.

ABD, Suudi ve BAE üzerinden bütün İslam dünyasını yeniden dönüştürme faaliyeti içerisindedir. Suudi prensi Bin Selman’ın “Ilımlı İslam’ı” yayacağız, şeklindeki açıklamaları, aslında kendisine verilen yeni görevi yerine getirdiğini anlatmaya çalışıyor. Bin Zayed de BAE'deki kâhyasıdır. İşte, Papa bu kâhyayı teftişe gitti.

Papa’yı havaalanında karşılayan ve hemen hiç yanından ayrılmayan başka bir figüran daha vardı. Bu şahıs da Ezher şeyhi Ahmet Et-Tayyip'tir. Binlerce İhvan-i Müslimin firavun Sisi tarafında şehit edildiğinde, bu zalimin arkasında saf tutan figür işte... Mısır'da zulüm ayyuka çıktığı halde, bu zulme sessiz kalan şahıs BAE'de Papa’yı karşılama ve ona eşlik etme görevi içerisinde kendisini bulmuştur.

Katar merkezli 'Dünya Âlimler Birliği 'vardır. Meşhur İslam âlimi Yusuf El- Karadavi öncülüğünde faaliyetlerini sürdürmektedir. Şimdi duyuyoruz ki, BAE merkezli 'Müslüman Hûkema Konseyi' diye bir oluşum gerçekleştirilmiş ve 'Dünya Âlimler Birliği'ne alternatif oluşturacak şekilde organize edilmiştir. Tabi bu organizasyon ABD çıkarlarına hizmet etmek üzere kodlanmıştır.

Papa’nın burayı teftişi esnasında farklı dinlere mensup 700 civarında din adamı bir araya gelmiş ve 'Dinler arası diyalog' adı altında toplantılar gerçekleştirmişlerdir. Bu toplantı adı size çok tanık geldi, değil mi? Hani FETÖ'ye yüklenilmiş olan bir görev vardı ya. İşte şimdi bu görevi BAE ve Bin Zayed yerine getirmek zorundadır. Çünkü efendilerinin onlara vermiş olduğu yeni görevleri bu.

Yıllarca FETÖ Türkiye'de ve İslam dünyasının birçok beldesinde, İslam'ı ve Müslümanları batı özellikle de ABD adına dönüştürmek için taşeronluk yaptı. Bu projenin şimdiki yeni kâhyası BAE ve Bin Zayed'dir. Komşusu Katar'a ve onların üzerinden Filistin'e gösterdikleri düşmanlık az gelmiş olacak ki, Suriye ve Yemen'in yok edilmesinde de ABD'nin en önemli özel tetikçisi şeklinde görevlendirilmiştir.

İşte bütün bu ihanetlerini tam olarak yerine getirmiş mi? diye Papa tarafından özel bir teftişe tabi tutulmuştur. Papa’nın burada sembolik olsa da bölgede yaşayan Hıristiyanlar için bir ayin gerçekleştirmiş olması, tam bir zafer havasında geçmiştir. Tüm bunların üstüne bir de 'Dinler arası diyalog' adı altında bir görev ile görevlendirilmesi, daha önce kendisine verilen bütün vazifelerini harfiyen yerine getirmiş olduğunu göstermektedir.

BAE ve Bin Zayed’in bu yeni görevi, büyük bir zillet içerisinde yerine getireceklerinden şüphe yoktur.